Translate

denk liggend in je hangmat ook aan de toekomst van je staffingbureau 

op 26 augustus 2022 geschreven door Jeroen Wijninga 3 minuten lezen

Er zijn van die spaarzame momenten dat je als eigenaar van een uitzend-, detachering- of werving- en selectiebureau gaat nadenken of je klaar bent voor de toekomst. De zomervakantie is een periode bij uitstek om eens in je hangmat na te denken hoe je de uitdagingen kan ombuigen naar kansen. 

wil jij ook jouw uitdagingen ombuigen naar kansen? 

Onze specialisten Boy en René beantwoorden graag al jouw vragen en vertellen je wat de mogelijkheden zijn voor jouw staffingorganisatie. Uiteraard geheel vrijblijvend.

In 2022 heb je als staffingbureau veel ontwikkelingen om rekening mee te houden bij het realiseren van je groei en ambities in de toekomst. Laten we er een paar op een rij zetten:  

  1. Krapte op de arbeidsmarkt  
  2. Digitalisering van je processen is cruciaal om concurrerend te blijven  
  3. Onvoldoende bezetting en minder ervaring binnen je team 
  4. Inzicht in activiteiten, database en performance  
  5. Presentatie van jouw bureau “online”   
Toon meer

uitdagende vraagstukken

Ben je nu nog online goed zichtbaar? Heb je alle processen op orde? Haal je de groei veel uit je eigen database? Werken je teams met een systeem wat hen helpt om beter te worden? Kun je met veel snelheid de markt bedienen? En kun je snel anticiperen op veranderingen die ons nog te wachten staan? Zomaar een aantal vragen die je het liefst, in je hangmat genietend van je vakantie, met ‘ja’ zou willen beantwoorden.  

“Dankzij ons digitale platform zijn wij in staat onze klanten en kandidaten veel beter te helpen en meer kansen te bieden. Data in ons platform biedt meer kansen voor kandidaten en instroom van nieuwe klanten. Ons platform helpt ons continu om meer rendement uit onze eigen database te halen, dit levert ons niet alleen veel meer plaatsingen op maar bespaart ook marketingkosten." Mireille van Wendel Eigenaar Treffer Uitzendbureau

behoefte aan een digitaal, schaalbaar en innovatief platform

Veel ontwikkelingen hebben raakvlakken met een digitaal, schaalbaar en innovatief platform waar bureaus mee zouden moeten werken. Ofwel, hét systeem wat intercedenten, consultants en recruiters helpt om te focussen op de werkprocessen, de kans op plaatsing te vergroten en het werk simpel en effectief te maken. De praktijk leert ons echter dat we nog lang niet zo ver zijn en vaak nog wel tevreden zijn over wat de huidige resultaten zijn. Waarom is het dan nu urgent om na te gaan denken over zo’n schaalbaar en innovatief platform?  

het geheim van succesvolle bureaus

Wij zien de laatste twee jaar een versnelling ontstaan in digitalisering van de staffingbranche. Daarbij valt het ons op dat bureaus die deze digitalisering in een vroeg stadium serieus hebben aangepakt de winnaars van vandaag zijn. Dat geldt zowel voor grote als kleine bureaus. Zij zijn in staat met veel snelheid en slimme communicatie meer rendement uit hun eigen en andere databases te halen. En zo kunnen ze klanten en kandidaten beter bedienen dan andere bureaus. Deze voorsprong draagt bij aan groei, niet alleen nu maar ook in de toekomst.  

"De investering in ons platform hebben wij omgezet in een forse groei in omzet en marge. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij onze doelen en ambities in de toekomst gaan behalen. ”   Mireille van Wendel Eigenaar Treffer Uitzendbureau

zet vandaag de eerste stap

Het advies is dan ook om digitalisering te omarmen en stappen te zetten om een platform te gaan gebruiken wat je klaar maakt voor de toekomst. Doe je dat niet, dan kom je er op een dag achter dat de achterstand niet of nauwelijks meer in te halen valt en de groei die je altijd hebt weten te realiseren wordt omgezet in krimp. 

benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bureau?

plan een gratis adviesgesprek in met onze specialisten Boy en René

direct inplannen

Gerelateerde artikelen

5 redenen waarom je als staffingbureau wil digitaliseren

5 redenen waarom je als staffingbureau wil digitaliseren

  • blogs
3 tips om te matchen op soft skills

3 tips om te matchen op soft skills

  • blogs
de angst om te veranderen is de grootste belemmering voor groei

de angst om te veranderen is de grootste belemmering voor groei

  • blogs