Translate

3 tips om te matchen op soft skills

op 13 oktober 2022 geschreven door Redactie RecruitNow 3 minuten lezen

‘Mensen doen zaken met mensen’ is een bekende uitspraak. Goed gekwalificeerde mensen zijn belangrijk voor een organisatie. Maar uitzendbureaus, detacheerders en werving- en selectiebureaus weten al lang dat alleen op hard skills selecteren niet meer voldoende is. Selecteren op soft skills is steeds belangrijker. Maar hoe pak je dat zo slim mogelijk aan?

wil jij ook beter matchen op soft skills? 

Onze specialisten Boy en René beantwoorden graag al jouw vragen en vertellen je wat de mogelijkheden zijn voor jouw staffingorganisatie. Uiteraard geheel vrijblijvend.

waarom soft skills zo belangrijk zijn

Het is misschien een open deur, maar elke kandidaat heeft naast opleiding en ervaring ook andere kwaliteiten en talenten. Goede voorbeelden van soft skills zijn creativiteit, empathie, kritisch denken of oplossingsgericht handelen.

Door al die eigenschappen in kaart te brengen maak je een betere, duurzame match voor zowel je kandidaat als opdrachtgever. Ook vergroot je de kans op een succesvolle plaatsing: misschien voldoet de kandidaat niet aan alle harde vereisten voor de baan, maar compenseren de drijfveren en ambities dit gebrek aan opleiding of ervaring.

3 tips om te matchen op soft skills

tip 1: schuif het cv opzij

En ga daadwerkelijk met de kandidaat in gesprek. Vraag naar zijn of haar drijfveren. Waar wordt iemand gelukkig van? Waar krijgt iemand energie van? Het zijn misschien voor de hand liggende vragen, maar als je iemand vol passie laat praten dan kom je wellicht meer te weten dan wat je op dat papier kan lezen.

tip 2: verrijk je database

Als je eenmaal alle soft skills en belangrijke eigenschappen van je kandidaat in kaart hebt gebracht, heb je een goede basis om op zoek te gaan naar potentiële matches. Om die soft skills inzichtelijk te maken voor jezelf en jouw collega’s én hierop te kunnen matchen met vacatures, is het belangrijk om die op dezelfde plek te bewaren als het cv en de andere gegevens van je kandidaat. Je kandidatendatabase is daarvoor de aangewezen plek. Met een innovatief ATS als Cockpit kun je uitgebreide kandidaat profielen aanmaken, waardoor je in staat bent om je kandidatendatabase te verbeteren.

Hoe maak je de perfecte match door het cv aan de kant te leggen? Dat hoor je in deze podcast.

tip 3: maak tijd vrij

Door administratieve taken te automatiseren houd je meer tijd over om de kandidaat achter het cv te leren kennen. Wist je dat een slim recruitmentsysteem je per dag tot 1,5 uur tijdbesparing op kan leveren? Kostbare tijd die je kunt besteden aan een goed gesprek met de kandidaat.

maak ook de perfecte match

We helpen jou graag op weg. In een vrijblijvend advies op maat gesprek vertellen we je waar de kansen voor jouw staffingbureau liggen, én hoe je die met slimme oplossingen kunt benutten.

benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bureau?

plan een gratis adviesgesprek in met onze specialisten Boy en René

direct inplannen

Gerelateerde artikelen

5 redenen waarom je als staffingbureau wil digitaliseren

5 redenen waarom je als staffingbureau wil digitaliseren

  • blogs
denk liggend in je hangmat ook aan de toekomst van je staffingbureau

denk liggend in je hangmat ook aan de toekomst van je staffingbureau 

  • blogs
de angst om te veranderen is de grootste belemmering voor groei

de angst om te veranderen is de grootste belemmering voor groei

  • blogs