Translate
Translate
  • RecruitNow
  • actueel
  • podcast
  • Alice Wopereis: "wij willen kandidaten de plezier en uitdaging geven die iedereen gegund is”

Alice Wopereis: "wij willen kandidaten de plezier en uitdaging geven die iedereen gegund is”

op 09 juni 2022 geschreven door Florine van den Adel 30 minuten luisteren

Bij het maken van de perfecte match leggen Alice en haar collega’s van Olympia Lichtenvoorde het cv liever aan de kant. In plaats daarvan voeren zij het gesprek van betekenis met kandidaten. In deze vijfde aflevering van onze podcastserie vertelt ze vol enthousiasme over competentiegericht werven en waarom ze haar baan met zoveel “passie en plezier” uitvoert.

Podcast

“ik leer elke dag weer iets nieuws”

Al bij het binnenkomen in de podcaststudio spat het enthousiasme van Alice af. Haar functie als intercedent bij Olympia in Lichtenvoorde was haar eerste serieuze baan, maar ze oefent deze nog altijd met met “veel passie en plezier” uit. Met name de veelzijdigheid en het werken met mensen spreken haar erg aan. “Intercedenten doen alles: planning, HR advies, marketing, employer branding, commercie, wet- en regelgeving, databeheer... dat is wat mij juist interesseert, ik leer elke dag weer iets nieuws en word altijd weer uitgedaagd.”

een écht gesprek van betekenis

Alice vertelt hoe zij de perfecte match maakt door ‘het gesprek van betekenis’ aan te gaan met haar kandidaten. “Wat zijn de mogelijkheden en waar wordt iemand nou echt gelukkig van?” Ze vertelt zelfs dat ze zo min mogelijk aandacht aan het cv besteedt: op het moment dat kandidaten worden uitgenodigd draait het vooral om waar iemand naartoe wil en naar wat voor werkplezier de kandidaat op zoek is. “We willen de plezier en uitdaging geven die iedereen gegund is”, zoals Alice het prachtig verwoordt.

abonneer je op onze podcast 

Want elke 2 weken verschijnt er een nieuwe aflevering waar jij als recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

Toon meer