Translate

de angst om te veranderen is de grootste belemmering voor groei

op 02 juni 2022 geschreven door Jeroen Wijninga 5 minuten lezen

Laatst sprak ik een uitzender over zijn werkdag: “Vandaag kreeg ik weer een paar gave nieuwe aanvragen binnen van onze klant. Het liefst zou ik direct willen zeggen dat we een shortlist van potentiële kandidaten gaan contacten die voldoen aan de door de klant gestelde eisen. Maar de praktijk leert mij dat ik vooral bezig ben in systemen die mij geen of nauwelijks zicht bieden op de potentie in mijn database, waarmee ik niet snel en slim kan communiceren en waarin dossiers incompleet zijn. Het zorgde ervoor dat ik erg veel tijd bezig was om te kunnen zoeken en selecteren, de halve werkdag was alweer voorbij.”

wil jij jouw groeiambities wél waarmaken?

Onze specialisten Boy en René beantwoorden graag al jouw vragen en vertellen je wat de mogelijkheden zijn voor jouw staffingorganisatie. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Komt dit je bekend voor? In mijn gesprekken met uitzenders, detacheerders en werving & selectie bureaus hoor ik veel verhalen uit de praktijk. Eén ding hebben ze gemeen: ze gebruiken allemaal systemen die niet gebruiksvriendelijk zijn. Daardoor zijn ze veel tijd kwijt met zoeken en selecteren in dossiers die incompleet zijn. Ze hebben geen zicht op de database en missen efficiënte communicatietools. 

Toon meer

waarom veranderen?

Misschien loop je nog wel tegen andere knelpunten aan in jouw organisatie. Weet je waar jouw collega’s zich mee bezig houden en weet je welke taken er op de planning staan? Krijg je een notificatie van jouw ATS zodra er een goede kandidaat gevonden is voor jouw klant? Het antwoord hierop is vaak ‘nee’, terwijl een innovatief ATS veel voordelen met zich meebrengt.  
 
Het brengt structuur en snelheid aan in jouw matchingsprocessen en helpt je aan extra kansen voor je kandidaten en je klanten, binnen- en buiten je database. Daardoor weten alle gebruikers altijd precies wie, waar mee bezig is en kunnen werkzaamheden naadloos worden overgenomen. Het automatiseert en structureert recruitmentprocessen waar dat kan. Je krijgt meer inzicht en een voorspong ten opzichte van je concurrenten. Kortom, je bespaart een heleboel tijd en geld. En dat terwijl je jouw groeikansen vergroot.  Deze 100% transparantie werkt natuurlijk erg prettig voor iedereen.

Een innovatief ATS brengt vele voordelen met zich mee. Jeroen Wijninga RecruitNow

de angst om te veranderen

Intercedenten en consultants zijn gewend om op een bepaalde manier te werken. Ze gebruiken al jaren Excellijstjes of andere verouderde technologieën. Het werkt best ok, ze hebben er een eigen manier om mee te werken van gemaakt en vinden het loslaten van die manier angstig. Totdat ze ontdekken dat een nieuw ATS, zoals Cockpit, erg veel voordelen met zich mee brengt en dagelijks helpt om je klanten en kandidaten beter van dienst te zijn. 

De angst voor verandering is misschien wel de grootste belemmering: wat voegt een nieuw ATS toe? Blijft alle data bewaard? Er zit veel maatwerk in ons ATS-systeem, hoe lossen we dat op? Welke risico's lopen we? We begrijpen deze angsten, maar vaak zijn ze onnodig en valt het achteraf meestal mee. Natuurlijk moet je de overstap naar een nieuw ATS wel doordacht doen. Het brengt veel verandering met zich mee. Bespreek vooraf belangrijke onderwerpen, zoals: 

 • Hoe verloopt het implementatie project?  
 • Wat is de rolverdeling?
 • Welke resources zijn er nodig?
 • Hoeveel tijd wordt er gevraagd van mijn organisatie?
 • Welke data wil ik meenemen?
 • Hoe kan de datamigratie een succes worden? Wat is daarvoor nodig?  
 • Welke activiteiten worden ingezet zodat mijn collega’s vanaf live gang met het nieuwe ATS direct aan de slag kunnen?  
 • Waar kan ik met mijn vragen terecht zodra ik met het nieuwe ATS ga werken? 
 • Wat is ervoor nodig zodat ik optimaal kan profiteren van alle voordelen van het nieuwe ATS en effectief er mee ga werken?    

Door tijdens het salesproces al in te zoomen op deze vragen weet je, naast dat je een goed ATS aanschaft, ook dat je een partner hebt die je ontzorgt, veel ervaring heeft met complexe implementaties en service biedt in de toekomst.   

het maken van een keuze

Er zijn veel verschillende ATS-systemen op de markt. Het maken van en keuze valt dus niet mee. Toch zijn er een aantal dingen waar je als uitzender, detacheerder en/of werving & selectie bureau op moet letten: 

 • Is het ATS gemaakt en doorontwikkeld voor de staffing branche?  
 • Gebruiksvriendelijkheid is een van de belangrijkste vereisten van een succesvol ATS. Een ATS is gemaakt voor de belangrijkste medewerkers van jouw bureau, de recruiter en consultant.  
 • Helpt het systeem jou als gebruiker om inzicht te bieden wat de beste match is voor de kandidaat en voor je opdrachtgever? Een innovatief ATS biedt je match suggesties binnen- en buiten je database zodat je zowel voor de opdrachtgever maar zeker ook voor de kandidaat meerder kansen biedt op en mooie plaatsing.  
 • Ongeveer 8 tot 10% van je eigen database is actief op zoek naar werk. Een goed ATS stelt je in staat snel, effectief en slim meer rendement uit je eigen database te halen. Met slimme zoekmogelijkheden en “dynamische” talentpools ben je in staat om vanuit je database een groot deel van je groei te halen! 

twijfel je nog?

Goede recruitmentsoftware moet jouw organisatie helpen groeien. Nu en in de toekomst. Onze visie en overtuiging is dat het juiste ATS cruciaal is om een ‘digitaal’ uitzendbureau te kunnen worden. Dat houdt in dat je online bent, samen digitaal kunt werken en compliant bent in één systeem dat de gebruiker ook actief ondersteunt in de dagelijkse werkzaamheden en daarmee helpt om de groeiambities van de organisatie te realiseren. Zo word je futureproof. 

Twijfel je nog of je wilt overstappen naar een nieuw ATS? Tijdens een demo / inspiratie sessie vertellen wij je graag hoe RecruitNow jouw organisatie verder helpt. Je ontdekt vanzelf waarom je de overstap met vertrouwen tegemoet kunt zien. 

benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bureau?

plan een gratis adviesgesprek in met onze specialisten Boy en René

direct inplannen

Gerelateerde artikelen

5 redenen waarom je als staffingbureau wil digitaliseren

5 redenen waarom je als staffingbureau wil digitaliseren

 • blogs
3 tips om te matchen op soft skills

3 tips om te matchen op soft skills

 • blogs
denk liggend in je hangmat ook aan de toekomst van je staffingbureau

denk liggend in je hangmat ook aan de toekomst van je staffingbureau 

 • blogs