Translate

5 redenen waarom je als staffingbureau wil digitaliseren

op 31 januari 2023 geschreven door Florine van den Adel 3 minuten lezen

Als uitzendbureau, detacheerder of werving- en selectiebureau wil je het verschil maken voor zowel je kandidaten als opdrachtgevers. Dat begint natuurlijk bij de belangrijkste personen in je organisatie: de intercedent of recruitment consultant. Maar ook digitalisering speelt hierin een heel belangrijke rol.

claim jouw gratis persoonlijk advies

Plan een online adviesgesprek of reserveer een plekje aan tafel bij een gratis lunch & learn bij jou in de buurt. 

reden 1: je maakt van je slapende database een actieve talentpool 

Met een innovatief recruitmentsysteem krijg je inzicht in alle kandidaten in jouw database. En dat zijn zeer waardevolle kandidaten. Ze hebben namelijk al binding met jou als intercedent of recruiter, omdat ze zich al eerder als werkzoekende hebben ingeschreven. Misschien was er toen geen match, maar dat betekent niet dat ze niet (meer) actief op zoek zijn naar werk of open staan voor een andere job. Door slim te zoeken in kandidaatprofielen, is de kans groot dat je die ideale kandidaat gewoon in je eigen database vindt. 

Wist je dat 8 tot 10 procent van de kandidaten in jouw database actief op zoek is naar een andere baan? En dat 30 tot 40 procent van de arbeidsmarkt niet actief op zoek is naar een andere baan, maar hier wel voor openstaat? Jouw database verhoudt zich zeer waarschijnlijk hetzelfde als die van de totale arbeidsmarkt. In een database met bijvoorbeeld 4000 kandidaten zijn er dus 360 tot 400 kandidaten nú actief op zoek naar werk en 1200 tot 1600 passief.

Toon meer
Waar wij vroeger nauwelijks gebruik maakten van onze database zijn wij met Cockpit nu in staat om op ieder detail te filteren en deze selectie via alle communicatielijnen direct te bereiken. Continu word ik verrast hoeveel goede kandidaten uit onze database open staan of beschikbaar zijn voor ander werk. CEO landelijke detacheerder in de financiële dienstverlening

reden 2: je maakt tijd vrij voor je kandidaten 

Ben jij ook elke dag zoveel tijd kwijt aan administratieve taken? Gelukkig kun je veel van dit soort taken automatiseren. Daarmee kun je wel tot 1,5 uur per dag aan tijd besparen. Kostbare tijd, die je als intercedent of recruiter kunt besteden aan waardevolle gesprekken met je kandidaten. Door goed inzicht te krijgen in het karakter en de ambities en drijfveren van de kandidaat kun je een veel betere match maken. Die persoonlijke aandacht maakt een belangrijk verschil.

reden 3: je kunt automatisch matchen, óók op soft skills 

Door digitalisering kun je automatisch matchen met vacatures bij opdrachtgevers. En dat gaat verder dan alleen op het cv en andere hard skills te matchen. Met een innovatief recruitmentsysteem kun je naast het cv en praktische gegevens namelijk ook soft skills, ambities en drijfveren van de kandidaat opnemen in de jouw database. Zo plaats je niet alleen maar kandidaten, maar maak je ook betere matches.

reden 4: je breidt eenvoudig je business uit 

Elke kandidaat is waardevol. Maar helaas heb je zelf niet altijd een passende vacature in je eigen database. Met een innovatief recruitmentsysteem kun je ook matchen op vacatures buiten je eigen database. Zo kun je niet alleen maar kandidaten plaatsen, het levert je ook nog eens nieuwe opdrachtgevers op. Zo breid je door digitalisering je business uit.

reden 5: je krijgt optimaal inzicht en overzicht in je performance

Door digitalisering heb je alle data en communicatie met kandidaten en opdrachtgevers centraal op één plek. Zo is het beschikbaar voor alle collega’s en kan iedereen eenvoudig zien wat er moet gebeuren. Doordat alle informatie vanuit één platform wordt gehaald en centraal in een recruitmentsysteem wordt getoond, wordt er automatisch meer overzicht gecreëerd. Digitalisering gaat versnippering van informatie tegen en zorgt zo voor meer overzicht en inzicht in jouw staffingorganisatie.

ontdek het zelf tijdens onze lunch & learns

Het is onze missie om staffingbureaus futureproof te maken door digitale kansen te benutten. Met ruim 60 nieuwe klanten in 2022 zijn we de snelste groeier in de markt.

Omdat we nog veel meer staffingorganisaties willen helpen, komen we in 2023 naar jou toe voor een geheel verzorgde lunch & learn, waarbij je zelf aan de knoppen gaat van onze Cockpit. Liever een online advies? Ook dat kan.

benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bureau?

plan een gratis adviesgesprek in met onze specialisten Boy en René

direct inplannen

Gerelateerde artikelen

3 tips om te matchen op soft skills

3 tips om te matchen op soft skills

  • blogs
denk liggend in je hangmat ook aan de toekomst van je staffingbureau

denk liggend in je hangmat ook aan de toekomst van je staffingbureau 

  • blogs
de angst om te veranderen is de grootste belemmering voor groei

de angst om te veranderen is de grootste belemmering voor groei

  • blogs