Translate

groei door ondernemerschap en intelligente recruitmenttechnieken bij PDZ Uitzendbureau

Naast overnames en nieuwe vestigingen, groeit PDZ Uitzendbureau door ‘ondernemerschap van binnenuit’. “Maar ook digitalisering en automatisering spelen hierin een belangrijke rol,” vertelt algemeen directeur Timo de Regt.

wie is PDZ

PDZ is eind jaren zeventig opgericht, oorspronkelijk om opdrachtgevers uit de industrie- en logistieke sector te helpen aan geschikte medewerkers. Inmiddels heeft PDZ dertien vestigingen en werkt ze voor twaalf werkgebieden. PDZ Uitzendbureau is één van zes werkmaatschappijen van STAN Partners.

groei door ondernemerschap, digitalisering en automatisering

“Toen ik pakweg vijftien jaar geleden bij PDZ kwam, ging het niet zo goed met het bedrijf”, vertelt de directeur. “Ik bedacht een spel voor medewerkers, waarbij ieder team een business case maakt binnen de door ons gestelde kaders. Het winnende team ontvangt een weekend weg en voert de business case daadwerkelijk uit. Medewerkers doen in principe niets anders dan wat ze moeten doen, maar het spelelement maakt het leuk en competitief. Er komt energie en - nog belangrijker - ondernemerschap los bij collega's.”

Dat het werkt om medewerkers de ruimte te geven, blijkt: anno 2021 zit de groei er weer in bij PDZ. “Maar ook digitalisering en automatisering spelen daarbij een belangrijke rol”, vertelt Timo. Daarvoor ging PDZ de samenwerking aan met RecruitNow.

in 7 stappen het succes van PDZ achterna?

Ontvang het stappenplan meteen in een gratis en vrijblijvende whitepaper.

intelligente recruitmenttechniek

“We willen drie vacatures kunnen bieden aan een kandidaat en per vacature drie kandidaten kunnen voorstellen. Daar heb je intelligente recruitmenttechnieken voor nodig.” Sinds 2019 gebruikt PDZ daarom Cockpit, ons ATS. “Het geeft ons toegang tot nieuwe aanwas, helpt voorspellingen op loopbaanpaden te doen en automatiseert het proces tussen match en plaatsing. Het verbetert onze positie.”

Timo is in het bijzonder enthousiast over de matchingfunctionaliteit van Cockpit. Het helpt PDZ om enerzijds geheel nieuwe mensen te vinden en anderzijds juist mensen terug te vinden. Ook ziet hij kansen in gericht matchen op vaardigheden. “Een intercedent die mij benadert om directeur te worden van een uitzendorganisatie doet iets niet goed. Ik ben namelijk al directeur van een uitzendorganisatie. Een veel logischere stap zou een functie binnen een Raad van Toezicht of commissaris zijn. Dat zit namelijk in het verlengde van wat ik al doe. Wie bijvoorbeeld een chauffeur zoekt, moet eerst op zoek gaan naar een bijrijder, enzovoort. Digitalisering helpt die uitloopprofielen samen te stellen en vervolgens te zoeken naar geschikte kandidaten.”

in 7 stappen vergelijkbaar succes behalen?

ontvang het stappenplan meteen in een gratis en vrijblijvende whitepaper

direct downloaden

kansen benutten

“De samenwerking met RecruitNow maakt ons actueel en connectable.” En er kan nog veel meer mee worden bereikt: “Eerst zaten we in de implementatieperiode en daarna kwam COVID-19. We hebben nooit een normale tijd gehad en ik weet niet of die ooit gaat komen. We kunnen nog meer uit de voordelen van het systeem halen, maar ik zie nu al dat we ons werk beter kunnen doen met Cockpit.”  

Zo onderzoekt de directeur mogelijkheden om poolmanagement te optimaliseren. “De medewerkers die al geplaatst zijn, maar nog uren over hebben komen nu nog niet mee in de matchingsuggesties. Terwijl zij wel geschikt zijn en mogelijk de gevraagde uren kunnen vullen”, aldus De Regt. Ook de sales leads functionaliteit om een kandidaat te matchen op vacatures bij bedrijven in de omgeving die nog geen klant zijn, biedt mogelijkheden: hiermee kan PDZ de kandidaat meer verschillende vacatures aanbieden én wordt de klantenbase vergroot.  

Deze kansen bewijzen hoe mooi het beroep van intercedent is, besluit de directeur. “Je managet klanten en uitleners en moet goed inzicht hebben in de actuele situatie op de arbeidsmarkt. Je bent op en top ondernemer.” 

“Cockpit geeft ons toegang tot nieuwe aanwas, helpt voorspellingen op loopbaanpaden te doen en automatiseert het proces tussen match en plaatsing. Het verbetert onze positie.” Timo de Regt Algemeen directeur PDZ Uitzendbureau
plan een gratis advies op maat

Onze specialisten adviseren je graag vrijblijvend. Gewoon online, wanneer het jou uitkomt.

gratis advies op maat

Gerelateerde artikelen

Target reageert slim en snel op personeelsschaarste

Target reageert slim en snel op personeelsschaarste

  • Cockpit ATS
  • Cockpit Multi Client Edition
Puur Sales: ‘Innovatie en digitalisering zijn essentieel voor succes’

Puur Sales: ‘Innovatie en digitalisering zijn essentieel voor succes’

  • Cockpit ATS
bij WerkTalent staat digitalisering in dienst van persoonlijk contact

bij WerkTalent staat digitalisering in dienst van persoonlijk contact

  • Cockpit ATS
  • Jobsite