Translate
Translate

bij WerkTalent staat digitalisering in dienst van persoonlijk contact

Digitalisering vanwege persoonlijk contact. Het lijkt een tegenstelling, maar onze partner WerkTalent combineert voor haar vestigingen juist het beste van twee werelden. "De dynamische en schaarse markt vraagt om een innovatief recruitmentsysteem”, vertellen algemeen directeur Marjolein van de Veerdonk en marketing manager Thomas van Ringen.

over WerkTalent

De achttien vestigingen in Nederland van WerkTalent worden gerund door zogeheten ‘business partners’. “Het lijkt op een franchisemodel,” vertelt Marjolein, “maar bij franchise ligt het financiële risico bij de ondernemer. Bij ons kunnen mensen zonder risico een vestiging openen, tegen een vast salaris en 25 procent van de winst als bonus. Dat model is, bij mijn weten, uniek in de Nederlandse flexbranche. Het is het beste van twee werelden: we geven business partners de gelegenheid om lokaal te ondernemen, maar dan met financiële zekerheid en ondersteuning van een grote organisatie.”  

Business partners zijn overwegend professionals in HR-dienstverlening die een volgende stap willen maken, vertelt ze. “Ze willen het liefst voor zichzelf beginnen maar durven of kunnen die stap niet zetten. Zolang ze ondernemend zijn ingesteld en het van beide kanten goed voelt, zijn zij bij ons uitermate goed op hun plek.” Thomas: “Het leuke is dat veel medewerkers op onze vestigingen daarmee bezig zijn. Dat ze eigenlijk ook wel eens de stap naar business partner willen zetten, de droom van een eigen vestiging willen waarmaken.” 

 

lokale groei en aandacht, landelijke ambities

Het kennen van de lokale markt ziet WerkTalent als cruciaal, vertelt Thomas: “Onze business partners kennen de klanten en kandidaten persoonlijk. We bespreken ook echt fysiek wat de wensen zijn en hoe we iets voor elkaar kunnen betekenen.” Marjolein: “Waar steeds meer arbeidsbemiddelaars vestigingen sluiten of zelfs volledig digitaal gaan, openen wij nog steeds locaties dicht bij onze klanten en kandidaten. Door hen persoonlijk te spreken, of dat nou langs het voetbalveld is of op de vestiging, komt de beste match tot stand.”

WerkTalent heeft momenteel achttien vestigingen in Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel. In 2022 zijn er locaties geopend in Doetinchem en in Waalwijk, in lijn met de ambitie om jaarlijks met ongeveer drie vestigingen te groeien. De strategie van het arbeidsbemiddelingsbureau is om in 2025 op 25 locaties actief te zijn en daarmee de landelijke aanwezigheid te vergroten. Marjolein: “Als een partner succesvol is, kan zijn of haar rechterhand zelf een vestiging openen. Voor regio’s waar we nog niet vertegenwoordigd zijn, werven we extern. Het streven is om de helft van de nieuwe partners uit eigen gelederen te halen en de andere helft extern te werven.”

ook automatisch matchen en tijd vrijmaken voor persoonlijk contact met je kandidaten?

Onze specialisten vertellen je graag welke digitale kansen jij kunt benutten. Plan vandaag nog jouw geheel vrijblijvende advies op maat gesprek.

alles draait om persoonlijk contact

Een ander onderdeel in de strategie voor 2025 is dat er tegen die tijd jaarlijks 250 kandidaten worden opgeleid voor schaarse beroepen. Marjolein: “We vinden dat belangrijk in deze schaarse markt. Daarnaast moeten mensen zich blijven ontwikkelen om ook in de toekomst goed aan te sluiten op de arbeidsmarkt. Als arbeidsbemiddelaar kunnen wij daar, samen met een externe opleider, een belangrijke rol in spelen.” Thomas vervolgt: “Ook daarin komt het persoonlijke contact weer terug. Als je er in een gesprek achter komt dat iemand over de juiste vaardigheden voor een bepaald beroep beschikt, kunnen wij diegene faciliteren met een opleidingstraject.” 

dynamische markt vraagt om innovatief recruitmentsysteem 

Behalve de focus op ‘de mens’ hecht WerkTalent ook veel belang aan efficiënte werkprocessen en innovatie. Thomas: “We werken in een extreem dynamische markt. Midden in de coronaperiode hadden we de grootste instroom van kandidaten ooit, nu kampen we met de grootste schaarste ooit. Zulke ontwikkelingen vragen om systemen waarmee je snel op veranderingen kunt inspelen en inzicht uit data kunt halen.” 

Sinds afgelopen april maakt WerkTalent gebruik van Cockpit ATS. “De aanleiding hiervoor was een verouderd CMS-systeem en onze zoektocht naar een partner voor een nieuwe vacaturesite”, vertelt Thomas . Toen WerkTalent de mogelijkheden van Cockpit ontdekte, kwam de implementatie van zowel de jobsite als het recruitmentsysteem in een stroomversnelling. 

continu nieuwe functionaliteiten 

“Het voordeel van Cockpit is dat dit ATS echt is gemaakt voor en door de uitzendbranche”, zegt Marjolein. “Je merkt dat onze vragen ook spelen bij concullega’s, wat maakt dat RecruitNow het ATS continu doorontwikkelt met functionaliteiten die voor ons heel wenselijk zijn. Elk kwartaal bespreken we de stand van zaken aan de hand van een roadmap en daarnaast gaan we maandelijks mee in nieuwe releases.” 

“Op onze vestigingen sparren we over het ATS en wat er eventueel beter kan. Als we vervolgens een idee aandragen, wordt dit snel opgepikt en uitgerold door de korte lijnen met RecruitNow,” voegt Thomas daaraan toe.

in 7 stappen vergelijkbaar succes behalen?

ontvang het stappenplan meteen in een gratis en vrijblijvende whitepaper

direct downloaden

‘digitalisering in dienst van persoonlijk contact’

Al snel werden de voordelen van Cockpit duidelijk, zoals het automatisch matchen. “Cockpit ATS heeft een goede matchfunctionaliteit”, vertelt Marjolein daarover. “Als ergens een vacature ontstaat, doet het systeem direct een aantal suggesties op basis van gegevens van onze kandidaten. Andersom is het ook mogelijk dat het systeem suggesties voor onze vacatures doet als kandidaten zich extern registreren op een jobsite.” 

Daarnaast zorgen de koppelingen tussen systemen en communicatiemiddelen voor veel tijdwinst en efficiencyvoordelen. Vooral wanneer je de gegevens van kandidaten goed in het ATS vastlegt, merkt Marjolein. “Je moet even de tijd nemen om dat op de juiste manier te doen, want vervolgens gaat het je enorm helpen. Digitalisering in dienst van het persoonlijke contact, daar gaat het ons om.” 

 

“Het voordeel van Cockpit is dat dit ATS echt is gemaakt voor en door de uitzendbranche. RecruitNow ontwikkelt het ATS continu door met functionaliteiten die voor ons heel wenselijk zijn.” Marjolein van de Veerdonk algemeen directeur WerkTalent
plan een gratis advies op maat

Onze specialisten adviseren je graag vrijblijvend. Gewoon online, wanneer het jou uitkomt.

gratis advies op maat

Gerelateerde artikelen

Trixxo maakt ambities waar door persoonlijke aanpak en online uitmuntendheid

Trixxo maakt ambities waar door persoonlijke aanpak en online uitmuntendheid

  • Cockpit ATS
bij Eqib gaan digitalisering en ‘the human factor’ hand in hand

bij Eqib gaan digitalisering en ‘the human factor’ hand in hand

  • Cockpit ATS
Pay for People laat intermediairs vooruitlopen door digitalisering

Pay for People laat intermediairs vooruitlopen door digitalisering

  • Cockpit ATS
  • Cockpit Multi Client Edition