bij Eqib gaan digitalisering en ‘the human factor’ hand in hand

“Zonder mensen geen organisatie.” Dat is de overtuiging van Marion Teesink, oprichter en eigenaar van Eqib | The Human Factor, een organisatie die gelooft dat mensen bepalend zijn voor het succes van een organisatie. Om hun eigen mensen aan zich te blijven binden wil Eqib groeien. Daarbij speelt digitalisering een belangrijke rol. “Onze intentie is om in 2029 marktleider te zijn in Noordoost-Nederland.”

over Eqib

Marion Teesink richtte Eqib 19 jaar geleden op en al snel ontstond er een partnerschap met Ellen Groothuis en Joost Olde Weghuis. Eqib staat voor Excellent Quality In Business. Want dat is het doel van Eqib: bijdragen aan de kwaliteit binnen organisaties. De afgelopen jaren breidde Eqib haar diensten op het gebied van recruitment uit met HR- en organisatieadvies.

'the human factor’ staat voorop

Wat startte met één vestiging in het oosten van het land, groeide uit naar drie vestigingen in Hengelo, Deventer en Zwolle. De ambitie is groot. Eqib wil haar mensen blijven binden en boeien. Marion: “De mens is het goud van je bedrijf. Als je de mensen waar je blij mee bent wilt behouden, zul je in beweging moeten blijven. Als we interessant willen blijven voor onze mensen moeten we een plan voor de toekomst hebben, een doel.” En dat doel is duidelijk: “Eqib wil als HR-businesspartner en adviespartij in 2029 de marktleider in Noordoost-Nederland zijn.”

Als volwaardig HR-businesspartner helpt Eqib organisaties hun doelstellingen te realiseren en de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Marion: “Bij Eqib gaan we met organisaties en mensen in gesprek over wie ze zijn en waar ze naartoe willen. Er zijn allerlei smaken die we kunnen bieden om organisaties beter te maken.”  

The Human Factor, de mens een rol geven in de organisatie, staat hierbij voorop. Zowel bij de klant als binnen de eigen organisatie. Marion vertelt: “Eén van onze kernwaarden is ‘echt’. Dat je echt bent en jezelf kunt zijn, waardoor je op je eigen manier kunt vertellen waar Eqib voor staat. De mensfactor kun je niet automatiseren.”

ook een ATS met 'the human factor'?

Onze specialisten vertellen je graag welke digitale kansen jij kunt benutten. Plan vandaag nog jouw geheel vrijblijvende advies op maat gesprek.

altijd bezig met vernieuwing en ontwikkeling

“Je moet niet denken dat je verder komt door de dingen te blijven doen zoals je ze altijd deed”, zegt Marion. “Digitalisering is belangrijk. We hadden makkelijk kunnen blijven werken met onze oude applicatie, maar we zijn ambitieus. We zijn altijd bezig met vernieuwing en ontwikkeling, iets wat we onze klanten ook adviseren.” Omdat de bestaande applicatie niet altijd even goed meekwam met de ontwikkelingen van Eqib, werd gekeken naar een beter alternatief.

slim systeem met menselijke ‘touch’ 

“We zochten een nieuw systeem als actieve ondersteuning van ons recruitmentproces. Een systeem met een bepaalde mate van efficiëntie en in goede relatie met de marketing en het commerciële gedeelte van het vak”, zegt Marion. De keuze viel op Cockpit. “RecruitNow biedt mogelijkheden als een snellere doorlooptijd bij het doorontwikkelen van zaken binnen de organisatie. Een noodzaak als je wilt groeien en ontwikkelen. De software van RecruitNow is vernieuwender op het gebied van commercie. Iets waar wij behoefte aan hebben.”  

Maar ook de menselijke maat, die bij Eqib voorop staat, is volgens Marion terug te vinden in Cockpit. “RecruitNow biedt de mogelijkheid om rekening te houden met de menselijke ‘touch’ die wij belangrijk vinden. Waar andere systemen mensen bijvoorbeeld automatisch afwijzen op basis van hun cv, doet de software van RecruitNow dit niet. Zo kunnen wij als mens de screening doen.” 

leerzaam implementatieproces 

Wij waren de eerste partner van RecruitNow op het gebied van werving en selectie, dus er kwamen zaken op tafel waar nog niet eerder aan was gedacht”, vertelt Marion. Het leverde een implementatieproces op waarin RecruitNow en Eqib veel van elkaar leerden en Cockpit werd doorontwikkeld voor de werving- en selectiemarkt. “Beide partijen hebben veel energie in gestopt, maar ook baat bij gehad,” vertelt Marion. 

succesvolle datamigratie 

De grootste uitdaging tijdens de implementatie was de datamigratie. Door de grote hoeveelheid data van Eqib een gigantische operatie. Marion: “De datamigratie was pittig. Maar met een goede projectleider aan onze kant en goed samenwerken zijn we er gekomen.”

in 7 stappen vergelijkbaar succes behalen?

ontvang het stappenplan meteen in een gratis en vrijblijvende whitepaper

direct downloaden

een ATS met ‘the human factor’

"Cockpit zorgt voor efficiency in het digitale recruitmentproces en geeft ons nieuwe inzichten in het commerciële proces,” vertelt Marion. “Met dit systeem kun je relatief makkelijk prospects in beeld krijgen bijvoorbeeld. Ook komt het ATS uit zichzelf met geschikte vacatures voor kandidaten. Na een seintje van Cockpit kunnen we zelf contact opnemen met een prospect of kandidaat. Dat is weer dat stukje menselijke maat waar wij in geloven. The human factor.”

“RecruitNow biedt mogelijkheden als een snellere doorlooptijd bij het doorontwikkelen van zaken binnen de organisatie. Een noodzaak als je wilt groeien en ontwikkelen. De software van RecruitNow is vernieuwender op het gebied van commercie. Iets waar wij behoefte aan hebben.” Marion Teesink oprichter en eigenaar Eqib
benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw staffingbureau?

onze specialisten Boy en René vertellen je alles in een vrijblijvend adviesgesprek

gratis advies op maat

Gerelateerde artikelen

bij WerkTalent staat digitalisering in dienst van persoonlijk contact

bij WerkTalent staat digitalisering in dienst van persoonlijk contact

  • Cockpit ATS
  • Jobsite
Trixxo maakt ambities waar door persoonlijke aanpak en online uitmuntendheid

Trixxo maakt ambities waar door persoonlijke aanpak en online uitmuntendheid

  • Cockpit ATS
Pay for People laat intermediairs vooruitlopen door digitalisering

Pay for People laat intermediairs vooruitlopen door digitalisering

  • Cockpit ATS
  • Cockpit Multi Client Edition