wat is een recruitment campagne?

op 01 augustus 2021 geschreven door Naomi den Hollander 2 minuten lezen

Bij campagnes denk je al snel aan de politiek en verkiezingen. Maar campagne voeren is ook heel erg belangrijk als je op zoek bent naar geschikte kandidaten voor een vacature.

meer kandidaten plaatsen?

Onze specialisten laten je in een gratis persoonlijk adviesgesprek zien welke mogelijkheden ons recruitment performance platform jouw staffingorganisatie biedt. Gewoon online en geheel vrijblijvend.

Jouw vacatures onder de aanbracht brengen. Dat is recruitment campagne voeren in een notendop. Je hebt een vacature en daarvoor wil je zoveel mogelijk (relevante) kandidaten enthousiasmeren. Zelfs als die niet op zoek zijn naar een baan. 

iedereen voert campagne 

Tenminste, als je iets te verkopen hebt. Dat kan een politiek ideaal zijn, maar ook een mening, product of dienst. Of een baan. Want in recruitment werkt het niet veel anders. Je maakt reclame om banen te verkopen aan mogelijke kandidaten. De verkiezingscampagne wordt een wervingscampagne.  

medewerker gezocht 

Recruitment campagnes zijn hard nodig. Zeker in de huidige markt. Want door heel Nederland loopt het personeelstekort op en hebben bedrijven steeds meer moeite om genoeg én het juiste personeel te vinden. Het aantal actief werkzoekenden blijft dalen, terwijl het aantal openstaande vacatures blijft stijgen.  

veel latent werkzoekenden 

Gelukkig komen er ook elk jaar weer scholieren en studenten de arbeidsmarkt op en is er een grote groep mensen die ‘latent’ op zoek naar werk zijn. Deze latente werkzoekenden zijn de mensen die niet actief op zoek zijn, maar wel openstaan voor een nieuwe baan. En die groep is vele malen groter dan de actief werkzoekenden. 

bereik je belangrijkste doelgroep 

Er is dus een hele groep latent werkzoekenden die mogelijke kandidaten zijn. Een belangrijke doelgroep dus voor jouw vacatures. Alleen zitten deze mensen niet op jobboards en vacaturesites, want ze zijn niet actief op zoek naar een baan. Hoe bereik je deze groep dan? Het zou zonde zijn om de latente groep links te laten liggen. En belangrijker: hoe krijg je ze zover om bij jou te solliciteren? Met een recruitmentcampagne! Want jij die leuke vacature wil je bij zoveel mogelijk potentiële kandidaten onder de aandacht brengen, ook als ze niet actief op zoek zijn. 

Toon meer

meer weten?

Optioneel
groei mee met RecruitNow!

wij zoeken enthousiaste collega's binnen verschillende vakgebieden

ontdek de vacatures

Gerelateerde artikelen

wat is een ATS

wat is een ATS?

  • kennis