Translate

RecruitNow en Olympia op RTL Z: “we kunnen nu een duurzame match maken”

op 21 februari 2022 geschreven door Florine van den Adel 5 minuten lezen

De digitalisering van onze samenleving is onomkeerbaar. En dat merkt ook de recruitmentbranche. Maar hoe word je futureproof als flexbureau? En wat levert dat je op? RTL Z vroeg ons om die vragen te beantwoorden voor hun tv-programma ‘De Nieuwe Economie’. 

"veel druk op de intercedent"

Het is belangrijker dan ooit om je recruitmentproces goed digitaal in te richten. Onze expert Jeroen Wijninga legt uit waarom: “De enorme krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat er veel druk komt te staan op de intercedent of recruiter om vacatures snel in te vullen. De realiteit is dat veel bureaus vaak nog met verouderde, niet al te efficiënte processen werken”. 

“Wat je nodig hebt om dit op te lossen,” gaat hij verder, “is een recruitmentsysteem met 100 procent focus op de staffingbranche. Dat zorgt ervoor dat de recruiter of intercedent over recruitmentfunctionaliteiten beschikt die hun dagelijks helpen om continu een kwalitatieve match te maken.”

Toon meer

“van transactioneel naar relationeel”

Onze partner Olympia Uitzendbureau was toe aan een vernieuwing van hun processen. Arno Duijndam, directeur ICT bij Olympia, vertelt: “We hadden verschillende tools, maar niet echt één geïntegreerd pakket. Dat zorgde ervoor dat we heel veel handmatig werk moesten doen.” In hun zoektocht naar een geschikt recruitmentsysteem oftewel ATS, keken ze niet alleen naar functionele eisen, maar lieten ze eindgebruikers de software daadwerkelijk testen. En zo viel de keuze op Cockpit. 

De voordelen van Cockpit bleken al snel: “We kunnen nu een duurzame match maken tussen de flexkracht en de werkgever. We winnen heel veel tijd en we kunnen betere data-analyses maken op wat we moeten doen. Maar het allerbelangrijkste voordeel: Olympia is van transactioneel naar relationeel gegaan. We kennen opeens echt onze flexkracht én onze klant, waardoor we de match goed kunnen maken.”

Toon meer

"als je blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je kreeg"

Marc Oosterman van Olympia in Groningen bevestigt de voordelen die Cockpit biedt voor de recruiters op zijn vestiging. “We komen sneller tot een nog betere match en het systeem rationaliseert de keuze van de recruiter. Door de applicatie voor ons te laten werken kunnen we de tijd daar besteden waar we de meeste waarde toevoegen: het gesprek met de kandidaten en uiteraard ook met onze klanten.” 

Marc is zeer tevreden over Cockpit: “Het helpt je echt in je dagelijkse werk, zeker wanneer je je goed verdiept in de mogelijkheden van Cockpit: als je blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Door alle mogelijkheden te benutten gaat het systeem echt vóór je werken.”

 

Toon meer

ook een systeem dat vóór je werkt?

Met Cockpit maak je automatisch snellere en betere matches, bespaar je dagelijks tot 1,5 uur en haal je het maximale uit je interne én externe data. Ons recruitmentsysteem is er voor ieder bureau. Wij denken graag met je mee en brengen de kansen voor jouw bureau daarom vrijblijvend voor je in kaart.

Toon meer
in 7 stappen vergelijkbaar succes behalen?

ontvang het stappenplan meteen in een gratis en vrijblijvende whitepaper

direct downloaden

Gerelateerde artikelen

Big Event 2023: een dag vol inspiratie en innovatie

Big Event 2023: een dag vol inspiratie en innovatie

  • video

Een boodschap van RecruitNow

  • video
Big Event: dé take-aways en een sfeerimpressie in 3 minuten

Big Event: dé take-aways en een sfeerimpressie in 3 minuten

  • video