zo word je een flexbureau 4.0

op 15 juni 2021 geschreven door Florine van den Adel 2 minuten lezen

Tijdens het FlexEvent op 10 juni hadden we een inspirerend rondetafelgesprek over digitalisering met Wim Davidse en onze partners Johan Doornenbal en Mick Knabben. Laat je inspireren door de video en ontdek de vijf belangrijkste take-aways van Wim Davidse.

het succes van Luba en Daaf achterna?

Onze specialisten vertellen graag waar jouw digitale kansen liggen in een gratis persoonlijk adviesgesprek. Gewoon online en natuurlijk geheel vrijblijvend. 

hoe word je een Flexbureau 4.0?

En hoe kun je groeien ondanks de Covid-pandemie? Daarover gaat het rondetafelgesprek met Wim Davidse, waar wij als exclusief partner aan deel mochten nemen. Om het thema echt tot leven te brengen, nodigden we onze partners Johan Doornenbal van Luba en Mick Knabben van Daaf uit.


Luba bestaat al 53 jaar, maar "gedraagt zich als een start-up", vertelt Johan. Op basis van een sterke visie voor de toekomst en de pijlers ‘dichtbij en digitaal’, besloot Johan om innovatie van buitenaf halen. Omdat ze geen ATS vonden dat aansloot op hun wensen en behoeften, ontwikkelde Luba uiteindelijk zelf een ATS samen met RecruitNow: Cockpit.

Cockpit is daarna in 2018 als ATS-product op de markt gebracht voor werving- & selectiebureaus, uitzendbureaus en detacheerders. Inmiddels maken zo'n 75 staffingbureaus dagelijks gebruik van Cockpit.
 
Waaronder Daaf. Deze start-up werd begin 2020 opgericht met de ambitie om zoveel mogelijk aandacht te besteden aan werkzoekenden en opdrachtgevers, door vol in te zetten op digitalisering. Mede-oprichter Mick Knabben zag veel situaties waar de techniek niet voor, maar tegen je werkt. Bij Cockpit bleek het omgekeerde het geval.

Toon meer

5 take-aways van Wim Davidse

Wim Davidse interviewde Johan en Mick over hun ervaringen, ambities en adviezen op het gebied van digitalisering. Dit zijn de 5 belangrijkste take-aways:

#1 - Digitalisering boost je productiviteit en snelheid

“Voor het inhalen van je digitale achterstand moet je als traditioneel bureau best een drempel over, en vervolgens is het echt even serieus aanpakken. Maar het werpt snel z’n vruchten af: je realiseert flink wat verbetering in productiviteit en snelheid met digitalisering.”

#2 - Juist voor kleine en startende bureaus zeer behulpzaam

“Voor startende, jonge of kleine bureaus is Cockpit ATS niet te star, complex of duur, maar juist erg behulpzaam in het effectief inrichten van de processen.”

#3 - Toegankelijk voor iedere gebruiker

“Cockpit werkt erg intuïtief, het sluit goed aan bij de alledaagse werkzaamheden van de intercedenten. Ook inwerken van nieuwe medewerkers gaat snel en soepel.”

#4 - Cockpit is continu in ontwikkeling

“Hierbij is er echt sprake van co-creatie: een continue samenwerking tussen de staffingbureaus en RecruitNow. Iedereen doet, denkt en profiteert mee, zonder te grote stappen. En met het vertrouwen dat het systeem steeds meer mogelijkheden biedt die volledig aansluiten op de wensen en behoeften.”

#5 - Bereikbaar én betaalbaar

“Met Cockpit is digitalisering is op deze manier niet angstaanjagend duur, onoverzichtelijk of ingrijpend, en bevordert zowel de kwaliteit van het interne proces als de prestaties.”

Toon meer
Digitalisering werpt snel z’n vruchten af: je realiseert flink wat verbetering in productiviteit en snelheid. Wim Davidse Hoofdredacteur FlexMarkt

"Spring gewoon in het diepe"

Aldus Mick, toen Wim hem afsluitend om een advies voor andere bureaus vroeg. “Want je gaat er echt last van hebben als je het niet doet.” Johan sloot zich hierbij aan: “Join the club!"

En daar helpen wij jou graag bij! Meld je daarom aan voor een gratis adviesgesprek, waarin we jou een persoonlijk advies geven voor jouw bureau. Zo ontdek je waar jouw kansen liggen om te groeien.  

Toon meer
benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bureau?

plan een gratis adviesgesprek in met onze specialisten Boy en René

direct inplannen

Gerelateerde artikelen

Staffing Tech Talkshow: dit zijn de trends van 2022

Staffing Tech Talkshow: dit zijn de trends van 2022

  • video
RecruitNow en Olympia op RTL Z: “we kunnen nu een duurzame match maken”

RecruitNow en Olympia op RTL Z: “we kunnen nu een duurzame match maken”

  • video
zo creëert Olympia tijd voor échte focus op de kandidaat

zo creëert Olympia tijd voor échte focus op de kandidaat

  • video