zo creëert Olympia tijd voor échte focus op de kandidaat

op 30 december 2021 geschreven door Florine van den Adel 5 minuten lezen

Het leuke aan ons werk is dat we dagelijks samenwerken met gedreven ondernemers die een sterke visie, creatieve ideeën en bovenal een grote passie voor hun vak hebben: talenten koppelen aan een baan die bij ze past. Werk waarmee ze het verschil kunnen maken. In een unieke miniserie in samenwerking met EMERCE stellen we graag twee van onze partners aan jullie voor. In dit deel vertelt Robert Heinst, franchise-ondernemer bij Olympia, hoe ze door automatisering tijd overhouden voor het Gesprek van Betekenis met sollicitanten.

“ik wilde de ervaring van een sollicitant veranderen”

Robert en zijn collega Steffie staan EMERCE te woord in één van Roberts vestigingen, Olympia in Lichtenvoorde. Robert begon 8 jaar geleden als franchisenemer bij Olympia omdat hij een ambitie had: de ervaring van een sollicitant veranderen door echt naar iemand te luisteren. “Het is erg belangrijk dat iedere sollicitant heel serieus genomen wordt. Je leeft toch in een wereld van hoop en teleurstelling als je op zoek bent naar een baan.”

Toon meer

focus op drijfveren

In de Achterhoek en Twente is al jaren een vergrijzende en ontgroenende beweging, maar aan de andere kant wordt het oosten van Nederland ook steeds populairder. “Het is daarom als bedrijf heel belangrijk dat je je bewust bent van employer branding, we willen dat werkzoekenden zich herkennen in de vacature.” Daarnaast ziet Robert een grote noodzaak om af te stappen van het cv. “Er moet meer gekeken worden naar de drijfveren van personen.” 

Toon meer

tijd voor het gesprek van betekenis

Die focus op de kandidaat kost tijd. Olympia investeert daarom veel in ontwikkeling en automatiseert met Cockpit zoveel mogelijk administratieve processen. “Zo worden de intercedent en wij allemaal ontzorgd in ons dagelijks werk. We houden nu veel meer tijd over om mooie verbindingen te maken.” 

Toon meer

geïnspireerd door het verhaal van Robert?

Ook jij kunt succes behalen door je dagelijkse werk een stuk makkelijker te maken. Wij denken graag met je mee en brengen de kansen voor jouw bureau daarom vrijblijvend voor je in kaart.

Toon meer
in 7 stappen vergelijkbaar succes behalen?

ontvang het stappenplan meteen in een gratis en vrijblijvende whitepaper

direct downloaden

Gerelateerde artikelen

Staffing Tech Talkshow: dit zijn de trends van 2022

Staffing Tech Talkshow: dit zijn de trends van 2022

  • video
RecruitNow en Olympia op RTL Z: “we kunnen nu een duurzame match maken”

RecruitNow en Olympia op RTL Z: “we kunnen nu een duurzame match maken”

  • video
de 3 geheimen voor het succes van Daaf

de 3 geheimen voor het succes van Daaf

  • video