Translate

Marleen Nollen: “als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”

op 22 september 2022 geschreven door Marco van den Doel 30 minuten luisteren

De volgende persoon die achter de microfoon plaats neemt in het tweede podcastseizoen ‘recruitment: helden van de perfecte match’ is Marleen Nollen. Ze is business manager bij Eqib in Zwolle. Marleen volgde de opleiding HRM en kwam na een aantal HR-functies bij Eqib terecht. Haar belangrijkste drijfveer is afwisseling. Waarom dat zo is hoor je in haar inspirerende verhaal.

Podcast

werkgeluk 

Eqib is actief in het oosten van Nederland. De vestiging in Zwolle is nieuw en Marleen is daar de vestigingsmanager. Eqib is een HR-business partner en geeft HR-advies, organisatieadvies en doet recruitment. Het is een full service HR-bureau. De vestiging in Zwolle is onder andere actief in de sectoren zorg, MKB en productie.

focus op drijfveren

Marleen vindt het leukste om mensen aan verschillende organisaties te koppelen. Met haar mensenkennis is ze geïnteresseerd in wat iemand drijft en waar iemand gelukkig van wordt in zijn of haar werk. “Werkgeluk, dat is waar het om draait.” In onderzoeken naar de tevredenheid van medewerkers moeten werkgevers volgens Marleen vaker vragen wat hun medewerkers drijft en inspelen op hun wensen. “Werkgevers moeten meegaan met hun tijd. Veel werkgevers zijn nog niet zo ver. Maar als je doet wat je deed dan krijg je wat je kreeg.” De tijd om te veranderen is nu.

grote keuze voor kandidaten 

Ook Marleen heeft dagelijks te maken met de uitdagingen van een krappe arbeidsmarkt. “Er is een oververhitte arbeidsmarkt en daardoor is de keuze voor kandidaten groot.” Dat zorgt er soms voor dat kandidaten extreme wensen hebben, zoals een extreem hoog salaris.

aantrekkelijk zijn voor werknemers 

Marleen merkt ook dat er veel schaarste is. HR-managers en controllers zijn bijvoorbeeld bijna niet te vinden. De schaarste komt niet alleen door vergrijzing, maar ook omdat veel opdrachtgevers niet echt goed voorbereid zijn op de toekomst en geen keuzes durven te maken. Zo noemt Marleen een voorbeeld van een bedrijf waar iedereen stipt om 8:00 uur moet beginnen en men alleen maar op kantoor mag werken, terwijl zeker tegenwoordig veel werknemers ook willen thuiswerken.  Als een werkgever daar niet voor open staat trek je niet snel nieuwe werknemers aan. “Employer branding is belangrijk. Wat wil je als bedrijf uitstralen?” Het is belangrijk dat je authentiek bent.

de held van Marleen 

Marleen doneert de €250,- die ze ontvangt van RecruitNow aan Stichting ALS. Zij heeft een collega die aan de ziekte lijdt en wil de stichting steunen zodat er meer onderzoek kan worden gedaan. De stichting maakt aan het eind van dit podcastseizoen ook kans op nog eens €2500,-.  

abonneer je op onze podcast 

Want elke 2 weken verschijnt er een nieuwe aflevering waar jij als recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.