Translate

Mandy Koenders: “motivatie is één van de belangrijkste drijfveren”

op 25 augustus 2022 geschreven door Marco van den Doel 30 minuten luisteren

Mandy Koenders, intercedent bij Trixxo Nederland in Weert, is de derde gast in het tweede podcastseizoen ‘recruitment: helden van de perfecte match.’ Na haar hbo-opleiding Communicatie rolde ze via een stage bij een uitzendbureau de recruitmentbranche in. Ze was altijd al geïnteresseerd in arbeidsmarktcommunicatie, dus het vak van intercedent bleek goed bij haar te passen. Luister naar het enthousiaste verhaal van Mandy.

Podcast

vergrijzing zorgt voor uitdagingen

Trixxo is een uitzendbureau uit België. Maar het bedrijf timmert flink aan de weg en door verschillende overnames wil het ook één van de grootste staffingbureaus van Nederland worden. Op de vestiging in het Limburgse Weert hebben ze vacatures in onder andere techniek, logistiek, hightech, industrie en transport. Technisch personeel is door de krappe arbeidsmarkt en  vergrijzing lastig te vinden. En dat zorgt voor uitdagingen.

van fotograaf naar timmerman

Daarom is het aan Mandy om aan opdrachtgevers waar veel techneuten werken uit te leggen dat de arbeidsmarkt is veranderd. Waar zij nog vaak zoeken naar de perfecte kandidaat die aan alle eisen voldoet, zoekt Mandy creatief naar andere mogelijkheden.

Zo kwam er een man binnen die fotograaf was. Maar hij wilde aan de slag in de houtbewerking. Omdat hij in het verleden wel houten skatebanen had gebouwd, kon hij aan de slag als timmerman. Iets wat niet in zijn cv stond natuurlijk, maar Mandy overtuigde de opdrachtgever waarom de kandidaat wel geschikt was voor de baan. Gelukkig gaat dat tegenwoordig steeds makkelijker: “Motivatie is één van de belangrijkste drijfveren, ook voor opdrachtgevers.”

snelle groei

Er komen ook wel eens kandidaten binnen die Mandy zélf graag als collega zou hebben. En dat is mogelijk, want Trixxo groeit hard. “Enthousiasme, motivatie en een commerciële drive.” Dat zijn de eigenschappen die je volgens Mandy moet hebben om een goede intercedent te kunnen zijn.

slimmer werken

Tijdens de coronacrisis is Trixxo gaan digitaliseren en is het gaan werken met Cockpit. Dat biedt nieuwe mogelijkheden. Vraag en aanbod zijn beter inzichtelijk en naast alle aanvragen in de eigen database krijgt Trixxo ook alle vacatures uit de regio om met kandidaten te matchen. Het voordeel volgens Mandy: slimmer werken. “Ook zijn we begonnen met marketing automation. Trixxo groeit hard en daarom willen ook mee in deze ontwikkelingen. Er is steeds meer mogelijk in deze markt.”

de held van Mandy

Ook Mandy heeft een lokale held, Punt Welzijn. Dit is een organisatie die zich richt op kinderen, jongeren, ouders, senioren, vrijwilli­gers(organi­saties), mantel­­zorgers, buurt­bewoners en nieuw­komers in de gemeente Weert. Op dit moment richt de organisatie zich op Oekraïense vluchtelingen. Deze organisatie wil Mandy graag in het zonnetje zetten. Zij ontvangen van RecruitNow €250,- en maken aan het eind van dit podcastseizoen kans op nog eens op €2500,-

abonneer je op onze podcast 

Want elke 2 weken verschijnt er een nieuwe aflevering waar jij als recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.