Translate
Translate

Lotte Kool: "de persoonlijke band met kandidaten is belangrijker dan ooit"

op 07 juli 2022 geschreven door Florine van den Adel 30 minuten luisteren

In deze aflevering spreekt Wim met Lotte Kool, intercedente bij Luba in Leiden. Vol passie vertelt ze wat haar werkdag ‘sprankeling’ geeft.

Podcast

“door soft skills kun je iemand echt ontdekken” 

Haar baan als intercedente bij Luba was haar “eerste grote mensenbaan”, vertelt Lotte. Na een HBO Communicatie aan de Haagse Hogeschool, kreeg ze tijdens een sollicitatie als uitzendkracht bij Luba de vraag of ze zelf geen intercedente zou willen worden. Dat bleek een goede keuze, want inmiddels is ze al 2,5 jaar intercedente op de vestiging in Leiden. 

Het echt leren kennen van de kandidaat, dat geeft Lotte energie. Daarin zijn de volgende vragen belangrijk: “Waar word je blij van in het leven, waarvoor sta je met plezier op? Zo kom je in een gesprek ook wel eens op hele andere carrièrepaden,” vertelt ze. “Soms weten kandidaten niet wat ze willen. Door soft skills kun je iemand echt ontdekken.” 

sprankeling

Een mooi voorbeeld dat Lotte erg is bijgebleven, is een intake met kandidaat die 8 jaar niet had gewerkt. De inhoud van de baan maakte hem niet uit, zolang hij maar weer ‘van nut kon zijn in de maatschappij’. Best een uitdaging natuurlijk, maar Lotte vond een passende baan en de kandidaat is inmiddels zelfs overgenomen door de opdrachtgever. Juist dit soort uitdagingen geven haar dag ‘sprankeling’, zoals ze dit zelf zo mooi beschrijft. Het gevoel van: “Ik ga dit voor jou fixen”. 

Ook de krappe arbeidsmarkt is een dagelijkse uitdaging die het werk juist interessant maakt. Want als intercedent heb je een steeds meer adviserende rol, vertelt Lotte. “De persoonlijke band is belangrijker dan ooit.”

abonneer je op onze podcast 

Want elke 2 weken verschijnt er een nieuwe aflevering waar jij als recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

Toon meer