Translate
Translate

Joey van Beek: “je kunt mensen een kans geven, dat is het mooie aan ons vak”

op 28 juli 2022 geschreven door Florine van den Adel 30 minuten luisteren

Ons tweede podcastseizoen wordt afgetrapt door Joey van Beek, Business Unit Manager Industrie & Techniek bij WerkTalent in Tilburg. Zeker binnen zijn werkgebied heeft hij te maken met een grote schaarste aan juiste kandidaten. Maar door de juiste kandidaten een kans te geven en opdrachtgevers op een ander spoor te zetten, zorgt hij altijd weer voor de perfecte match. Luister en geniet van zijn inspirerende verhaal. 

Podcast

steile carrièreladder  

In de driejaar bij WerkTalent werkt nam de carriere van Joey een snelle vlucht. Hij begon op zijn 25e als intercedent, werd toen accountmanager en maakte ondanks de onzekerheid rondom Corona de stap naar Business Unit Manager. Zijn Business Unit Industrie & Techniek is verantwoordelijk voor alle bedrijven in maakindustrie regio Tilburg. De passie voor het recruitmentvak ontstond door een stage bij een uitzendbureau. Vooral het dynamische sprak Joey aan. “Geen dag is hetzelfde”, vertelt hij. 

kansrijke groepen 

De grootste uitdaging die Joey op dit moment heeft zal je niet verrassen: dat is het vinden van de juiste kandidaten. “Onze werktalenten”, zoals Joey ze zo mooi noemt. Opdrachtgevers zoeken namelijk de ideale kandidaat die aan alle wensen en eisen voldoet en die ze nog 20 jaar kunnen houden, maar die tijd is er niet meer volgens Joey: “Deze generatie zit maximaal 5 tot 10 jaar op dezelfde plek.” 

Joey ziet kansen bij de jongere en oudere doelgroep. Jongere kandidaten tussen de 20 en 25 jaar worden vaak niet serieus genomen, maar hetzelfde ook voor de oudere kandidaten. Daar wil Joey verandering in brengen. Daarom adviseert Joey zijn opdrachtgevers bijvoorbeeld om iemand die tot zijn pensioen nog maar 5 tot 7 jaar hoeft een kans te geven. 

trots 

Zijn werk maakt Joey trots. Hij noemt een voorbeeld tijdens de zomer van 2020, midden in Corona. Zijn kandidaat zat in zak en as en had geen eigen woning meer. Hij kweekte namelijk de welbekende illegale plantjes op zijn zolderkamer en was tegen de lamp gelopen. Joey besloot hem toch een kans te geven en vertelde het verhaal eerlijk verhaal tegen de opdrachtgever. Die twijfelde, maar toch mocht de kandidaat samen met Joey op gesprek komen. Uiteindelijk heeft hij ruim een jaar bij de opdrachtgever gewerkt en was hij weer terug op de arbeidsmarkt. Hij had weer toekomst. “Dat is het mooie aan ons vak”

abonneer je op onze podcast 

Want elke 2 weken verschijnt er een nieuwe aflevering waar jij als recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.