Translate
Translate

Jesper Oosterwijk: "waar je goed in bent, daar word je gelukkiger van"

op 23 juni 2022 geschreven door Florine van den Adel 30 minuten luisteren

In deze aflevering is Jesper Oosterwijk van Bureau Techniek te gast. Een gedreven recruitment consultant, die geen enkele moeite spaart voor de perfecte match: “Je wilt er alles aan doen om dit in goede banen te laten lopen.”

Podcast

“waar je goed in bent, daar word je gelukkiger van” 

En dat geldt zeker als Jesper het heeft over zijn baan als recruitment consultant bij Bureau Techniek, gespecialiseerd in technische vacatures in Midden en Noord Nederland. Hij studeerde Logistiek en Economie, maar kwam na een leuk gesprek met Gerben Post bij toeval als accountmanager bij DDF terecht. Dat beviel zo goed, dat hij vandaag de dag nog steeds met veel plezier in de recruitmentbranche werkt en inmiddels ook de overstap heeft gemaakt naar recruitment consultant bij Bureau Techniek. “Waar je goed in bent, daar wordt je gelukkiger van,” vertelt Jesper enthousiast. 

“halsoverkop in de auto” 

Wat zijn werk zo leuk maakt? “Elke dag is verschillend”, vertelt Jesper. “Elke dag zijn er nieuwe verhalen en geen situatie is hetzelfde.” Zo noemt hij een voorbeeld waarbij een kandidaat een gesprek had voor een mooie functie als productontwikkelaar, maar belde dat het gesprek wat lastig werd: het was via Teams, maar hij had geen laptop met camera. Jesper bedacht zich geen moment, pakte zijn iPad en is halsoverkop naar de kandidaat gereden zodat hij toch het gesprek kon voeren. “Je wilt toch die kandidaat en opdrachtgever blij maken.” 

abonneer je op onze podcast 

Want elke 2 weken verschijnt er een nieuwe aflevering waar jij als recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

Toon meer