Translate

Charlotte Strengholt: “werken met en vóór mensen, dat maakt dit vak spannend”

op 12 mei 2022 geschreven door Florine van den Adel 30 minuten luisteren

Charlotte Strengholt volgde een mode-opleiding maar vond haar geluk in recruitment bij onze partner Werkis / verder met Werk, omdat ze hierin haar creativiteit kwijt kan en écht iets voor anderen kan betekenen. Je hoort haar inspirerende verhaal in deze derde aflevering onze podcastserie ‘recruitment: helden van de perfecte match’.

Podcast

“in recruitment kan ik mijn creativiteit kwijt” 

Harderwijker Charlotte volgde een mode-opleiding in Amsterdam, maar zocht naar een baan bij een bedrijf waar ze zich meer op haar plek zou voelen. Met oog voor de medewerkers, waar ontwikkeling bovenaan staat en ze écht iets kan betekenen.  

Een vriendin zag een match met Werkis voor een baan waarin ze lekker kon regelen, snel kon schakelen en met mensen in contact kon zijn. En dat bleek een goede match: Charlotte startte in 2019 als accountmanager bij Werkis en is inmiddels doorgegroeid tot vestigingsmanager van Werkis Harderwijk en Werkis Almere. Ondanks het feit dat ze nét voor Corona in de sector terecht kwam, kan ze na 2,5 jaar concluderen dat het erg goed bevalt: “Ik kan mijn creativiteit hier op een andere manier in kwijt, door echt met mensen mee te denken.” 

kennis, kunde en kunst 

Charlotte vertelt hoe belangrijk het is om iemands motivatie en gevoel naar boven zien te krijgen en verder te kijken dan het cv: “Wat zijn iemands ambities en dromen?” Ze legt uit hoe ze bij Werkis het principe van ‘kennis, kunde en kunst’ hierbij hanteren: “Kennis en kunde kan je leren, maar kunst is wat in je zit. Je motivatie en waar je gelukkig van wordt. Wij geloven dat dat het belangrijkste is dat in iemand zit en dat moet je naar boven zien te krijgen. Op basis daarvan kun je een hele goede match maken.” Daarbij noemt ze een mooi voorbeeld waar ze dit heeft toegepast én vertelt ze dat het soms ook best lastig is om een goede inschatting te maken: “Je werkt met en vóór mensen, dat maakt dit werk spannend.” 

abonneer je op onze podcast 

Want elke 2 weken verschijnt er een nieuwe aflevering waar jij als recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

Toon meer