WerkTalent breidt samenwerking met RecruitNow uit door keuze voor ATS Cockpit

op 30 november 2021 geschreven door Naomi den Hollander 2 minuten lezen

Arbeidsbemiddelaar WerkTalent kiest Cockpit, het ATS van online recruitment specialist RecruitNow, als hun nieuwe frontoffice-recruitmentsysteem. Door Cockpit in gebruik te nemen, is WerkTalent weer een stap dichter bij hun doel: meer tijd creëren voor een persoonlijke benadering van onze kandidaten en het verbeteren van hun mogelijkheden door betere matchfaciliteiten.

ook meer tijd creëren voor een persoonlijke benadering?

Onze specialisten geven je graag gratis advies op maat en vertellen je hoe wij ook jouw bureau met 20% kunnen laten groeien. Geheel vrijblijvend, online en wanneer het jou uitkomt.

Een nieuw recruitmentsysteem stond bij WerkTalent niet direct op de planning, maar de keuze voor Cockpit was een logische. De arbeidsbemiddelaar had eigenlijk een nieuwe vacaturesite als eerste prioriteit. RecruitNow maakte eerder de huidige website van WerkTalent en stond zodoende op de lijst van gegadigden. In dat traject toonde RecruitNow zich als een slimme partner die meedenkt door – naast een Jobsite – ook op de mogelijkheden en voordelen van een nieuw ATS te wijzen. 

De samenwerking met RecruitNow wordt voortgezet en uitgebreid. Naast het ontwerpen en bouwen van WerkTalents nieuwe vacaturesite, gaat RecruitNow ook hun recruitmentsysteem Cockpit implementeren bij de arbeidsbemiddelaar. Marjolein van de Veerdonk, Algemeen Directeur Werktalent: “Meer tijd creëren voor een persoonlijke benadering van onze kandidaten en het verbeteren van hun mogelijkheden door betere matchfaciliteiten was ons doel. Een eenvoudig en goed werkend IT-landschap ondersteunt daarin. Na de demo van Cockpit waren we al snel overtuigd.”

Toon meer
“RecruitNow is professioneel en betrokken. Er wordt door iedereen in de organisatie goed meegedacht. En de betrokkenheid tot en met de directie is groot. Dat waarderen wij zeker.” Marjolein van de Veerdonk Algemeen Directeur WerkTalent

Een ATS dat systemen integreert  

Het doel van WerkTalent om het dagelijks werk van intercedenten zo gemakkelijk, leuk en persoonlijk mogelijk te maken, ging hand in hand met de keuze voor RecruitNow. Door de naadloze aansluiting tussen de website (Jobsite) en het ATS (Cockpit), de geïntegreerde communicatiemiddelen en automatische koppelingen met jobboards elimineert Cockpit verschillende systemen, waardoor het IT-landschap van WerkTalent simpeler en sneller wordt.  

Daarnaast wil WerkTalent met de matchfunctionaliteit van Cockpit de beste kansen voor hun kandidaten kunnen creëren. Intern met de eigen database en extern met vacatures in de markt. Door meer plaatsingen te realiseren met Cockpit, verwachten ze hun groeidoelstelling van minimaal 20% te behalen. Ook biedt het ze de mogelijkheid om hun data van bron tot plaatsing in kaart te brengen. Zo kan WerkTalent hun marketingbudget zo effectief mogelijk inzetten en de digitale vindbaarheid sterk verbeteren.

Toon meer
benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw staffingbureau?

onze specialisten Boy en René vertellen je alles in een vrijblijvend adviesgesprek

gratis advies op maat

Gerelateerde artikelen

Jean-Marie (WerkTalent) haalt €2.500 op voor ‘local hero’ met winnende podcast

Jean-Marie (WerkTalent) haalt €2.500 op voor ‘local hero’ met winnende podcast

  • nieuws
Luba gekozen als Website van het Jaar

Luba.nl gekozen als Website van het Jaar

  • nieuws
RecruitNow als nummer 1 gekozen door uitzenders in Partner of Choice-onderzoek

RecruitNow als nummer 1 gekozen door uitzenders

  • nieuws