Verschuivingen in de arbeidsmarkt door Covid-19

op 09 april 2020 geschreven door redactie RecruitNow 5 minuten lezen

De arbeidsmarkt staat op z’n kop. Mensen moeten verplicht thuisblijven of vanuit huis werken en tijdelijke contracten worden door deze onzekere tijd niet verlengd. Terwijl de vitale beroepen juist overuren draaien en handjes tekortkomen. Uit eigen data en die van onze partners kunnen we dan ook concluderen dat er een aantal trends gaande zijn in de arbeidsmarkt.

ook 100% digitaal worden?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw staffingbureau of heb je een andere vraag? Dan moet je bij onze specialisten Boy en René zijn. Vul het formulier in en je hoort snel van ze! 

#1 kandidaten zoeken tijdelijk of parttime werk

We zien dat veel mensen op zoek zijn naar tijdelijk werk en parttimebanen. Hierin kan het huishouden gecombineerd worden met het werk. We zien dat veel zzp’ers die nu zonder werk zitten, vaker solliciteren op tijdelijk of parttime werk. En ook wordt er veel meer gezocht op bijbanen. Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat studenten en scholieren die nu niet meer naar school kunnen, graag iets extra's zouden bijverdienen. 

#2 grote vraag naar zorg- en logistiek personeel

Vitale beroepen draaien overuren. En dat zien we ook terug in het aantal vacatures dat de laatste tijd online gezet worden. Er is een grote vraag naar zorgpersoneel en logistiek personeel. Terwijl de vraag naar de stilliggende vakgebieden als toerisme en horeca volledig is afgenomen.

#3 groei zichtbaar bij moeilijke profielen

Ook zien we een zichtbare verschuiving in het aantal zpp’ers dat solliciteert op lastigere/hogere functies. Veel van hen zitten tijdelijk zonder inkomsten, maar willen hun werk wel blijven doen. En kiezen daarom voor een baan in loondienst. Dit is een kans voor bedrijven die een aantal lastige profielen open heeft staan.

Heeft jouw bedrijf nog een aantal lastig te vervullen vacatures en wil je weten hoe je hier het beste op in kunt spelen? Neem voor meer informatie contact op met René Hut. Via het contactformulier, de mail (rene.hut@recruitnow.nl) of bel 06 30 1888 12. Wij helpen je graag verder.

Toon meer
benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bureau?

plan een gratis adviesgesprek in met onze specialisten Boy en René

direct inplannen

Gerelateerde artikelen

kandidaatgestuurd werken: hoe doe je dat?

kandidaatgestuurd werken: hoe doe je dat?

  • nieuws
RecruitNow in top 20 best beoordeelde leveranciers van recruitmenttechnologie

RecruitNow in top 20 best beoordeelde leveranciers van recruitmenttechnologie

  • nieuws
Feel Flex is met ATS Cockpit klaar voor de volgende stap

Feel Flex is met ATS Cockpit klaar voor de volgende stap

  • nieuws