Translate
Translate
  • RecruitNow
  • actueel
  • nieuws
  • podcast Andre Polderman en Jeroen van Heeswijk: “de saaie zaken doet het systeem, de leuke dingen de recruiter”

podcast: “de saaie zaken doet het systeem, de leuke dingen de recruiter”

op 19 oktober 2021 geschreven door Redactie Recruitmenttech.nl, Florine van den Adel 2 minuten lezen

In een serie themagesprekken over staffing tech gaat Recruitmenttech.nl-oprichter Martijn Hemminga in gesprek met een aantal staffing tech partijen. In de tweede aflevering was hij bij ons in Amersfoort te gast voor een interview met onze CEO Andre Polderman en Software Product Owner Jeroen van Heeswijk. 

wil jij je ook op de leuke dingen kunnen focussen?

Onze specialisten geven je graag gratis advies op maat. Geheel vrijblijvend, online en wanneer het jou uitkomt.

continu doorontwikkelen 

“Wij helpen onze klanten, voornamelijk in uitzenden, detachering en werving & selectie, met het slimmer en efficiënter werken door middel van onze digitale oplossingen”, vertelt Andre Polderman. “Eén van die oplossingen is Cockpit, een ATS plus-plus”. Hierbij doelt Andre op het door RecruitNow zelf ontwikkelde recruitmentsysteem, dat onder meer beschikt over geavanceerde matchmogelijkheden waarbij de beste matchsuggesties automatisch naar boven komen. Daarnaast wordt bijvoorbeeld alle communicatie via de diverse kanalen (bijv. Whatsapp, sms, e-mail) vastgelegd in Cockpit, waardoor overzichtelijk is wanneer er met welke kandidaat is gecommuniceerd.  

één platform voor het hele online recruitmentproces 

“Cockpit ATS is ons belangrijkste product”, vertelt Product Owner Jeroen van Heeswijk. “Maar daarnaast hebben we ook jobsites voor goede vindbaarheid en goede conversie en campagnes om te zorgen dat alle vacatures goed onder de aandacht komen. Die drie oplossingen samen vormen één platform dat we continu en in hoog tempo verder doorontwikkelen.” Daarbij wordt de roadmap grotendeels bepaald door de eindgebruikers van het platform. 

systeem vs. recruiter 

RecruitNow is erg gefocust op automatisering en digitalisering, zodat de recruiter zich kan richten op de ‘leuke zaken’. “Als de intercedent werkt in het systeem, moet dit hem of haar wat opleveren. Er zit veel automation in het systeem, zo checkt Cockpit automatisch of er betere matches zijn, of er nieuwe vacatures voor een kandidaat zijn of dat er nieuwe kandidaten zijn ingeschreven die passen in jouw talentpool. Het recruitmentsysteem doet het zelf, dus je hoeft niet meer dagelijks te checken of er nieuwe dingen zijn. Dat scheelt enorm veel tijd. Het systeem neemt met slimme oplossingen steeds meer handmatige administratieve taken over, zodat de recruiter tijd heeft voor de leuke dingen, zoals het gesprek aangaan met de kandidaat of opdrachtgever.”

Toon meer
Ons Cockpit recruitmentsysteem neemt met slimme oplossingen steeds meer handmatige administratieve taken over. Daardoor heeft de recruiter tijd voor de leuke dingen, zoals het gesprek aangaan met de kandidaat of opdrachtgever. Jeroen van Heeswijk Product Owner Cockpit, RecruitNow

recruitment blijft mensenwerk 

Op de vraag of recruiters in 2025 nog ‘nodig’ zijn, is Andre duidelijk: “Elon Musk heeft ons twee jaar geleden al beloofd dat je met één tik op de knop automatisch naar huis zou kunnen rijden, maar daar zijn we nog lang niet. Je zult altijd de mens nodig hebben. Ook recruiters blijven nodig. Juist die human touch is absoluut niet te automatiseren. Door zo veel mogelijk processen te automatiseren kunnen we de tijd die er voor deze persoonlijke benadering is op een positieve manier beïnvloeden, want uiteindelijk blijft het wel mensenwerk.” Jeroen van Heeswijk: “Voor hoge volumes of bij jobs voor kortere duur is het wellicht beter om meer te automatiseren, maar de intercedent kan ook hier echt nog impact hebben.” 

benieuwd naar het hele interview? 

In deze podcast hoor je het hele gesprek met Andre Polderman en Jeroen van Heeswijk, over RecruitNow, hun visie op automatiseren, de toekomstige rol van recruiters en nog veel meer: beluister de podcast

Staffing Tech Talkshow op 7 december 2021 

Dinsdag 7 december vindt van 11.00 tot 12.30 uur de Staffing Tech Talkshow plaats. Een online talkshow waar ook RecruitNow aanschuift om te praten over de toekomst van Staffing Tech. Meld je gratis aan via RecruitmentTech.nl

Toon meer
plan een gratis advies op maat

Onze specialisten adviseren je graag vrijblijvend. Gewoon online, wanneer het jou uitkomt.

gratis advies op maat

Gerelateerde artikelen

Hoe AI straks ook studenten sneller én beter aan een bijbaan helpt

hoe A.I. straks ook studenten sneller én beter aan een bijbaan helpt

  • nieuws
nog succesvoller worden als intercedent - Cockpit helpt je met Insights

nog succesvoller worden als intercedent: Cockpit helpt je met Insights

  • nieuws
branche wil partner die meebeweegt

Branche wil partner die meebeweegt: ‘Cocreatie staat centraal’

  • nieuws