Translate

Nieuwe trend bij uitzendbureaus: de (A)rtificial (I)ntercedent

op 11 april 2024 geschreven door FlexNieuws Redactie 5 minuten leestijd

Een van de nieuwe technologieën die uitzendbureaus steeds vaker toepassen bij de werving en selectie is het gebruik van chatbots. Zo heeft WerkTalent SEM, de Artificial Intercedent, geïntegreerd in het wervingsproces.

“Bij WerkTalent omarmen we nieuwe technologie, maar altijd met het doel meer tijd te hebben voor wat echt belangrijk is: persoonlijk contact”, zegt Marjolein van de Veerdonk in een bericht op LinkedIn. De Artificial Intecedent SEM moet daarbij helpen.

de artificiali ntercedent

SEM, de Artificial Intercedent, is de nieuwste toevoeging aan het team van WerkTalent. Deze chatbot is speciaal ontwikkeld om sollicitanten te verwelkomen en hen te begeleiden naar de juiste lokale specialist binnen de organisatie.

Met geavanceerde algoritmes en natuurlijke taalverwerkingstechnologie kan SEM vragen van sollicitanten beantwoorden, hen voorzien van relevante informatie over beschikbare vacatures en hun persoonlijke gegevens rechtstreeks in het systeem van WerkTalent invoeren.

persoonlijk contact

Hoewel een digitale recruiter op het eerste gezicht wellicht onpersoonlijk lijkt, kan het juist een meer persoonlijke aanpak stimuleren in het wervingsproces. “Door SEM hebben de collega’s meer tijd om echt in gesprek te gaan met sollicitanten en hun behoeften en talenten te ontdekken,” aldus Van de Veerdonk.

“Het voordeel van SEM is dat basisinformatie direct in het systeem wordt ingevoerd, waardoor intercedenten de volgende dag meteen de diepte in kunnen gaan tijdens het persoonlijke gesprek met de kandidaat.”

Cockpit ATS

De AI-tool is bij WerkTalent gekoppeld met het ATS van RecruitNow (Cockpit). RecruitNow introduceert in het tweede kwartaal Cockpit X, een uitbreiding met digitale assistenten op het bestaande ATS.

Met Cockpit X kunnen diverse activiteiten worden geautomatiseerd, zoals:

  • opvolgen kandidaten na sollicitatie;
  • profielverrijking kandidaten;
  • heractivatie kandidaten database;
  • voorstellen andere / alternatieve vacatures;
  • uitvraag kandidaat/klant tevredenheid.

pilot

WerkTalent is begonnen met een pilot op drie locaties. Volgens Van de Veerdonk zijn de reacties zeer positief, vooral de directe respons wordt gewaardeerd door kandidaten.

Dit is slechts het begin. Van de Veerdonk geeft aan de pilot nationaal te willen uitrollen. Bovendien gelooft ze dat AI op meerdere gebieden kan bijdragen. “We willen in de toekomst onderzoeken hoe dit ons verder kan helpen, zolang het maar niet ten koste gaat van het persoonlijke contact.”

Van de Veerdonk vervolgt: “Het uitgangspunt is om alle mooie dingen te omarmen die het leven gemakkelijker maken en daardoor meer tijd vrijmaken voor wat echt belangrijk en waardevol is.”

 

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven en geplaatst door FlexNieuws.
Bron: https://www.flexnieuws.nl/2024/03/nieuwe-trend-bij-uitzendbureaus-de-artificial-intercedent/