nieuwe Jobsite live voor Rochdale

nieuwe Jobsite live voor Rochdale

Woningstichting Rochdale heeft 2018 afgesloten met een knaller:

een nieuwe werken-bij-site waarbij hun employee value proposition ‘Werk samen voor de straat’ op de hele site centraal staat. Na een inspirerende recruitmentsite strategiesessie met het Rochdale- en RecruitNow-team zijn we samen gaan bouwen aan een nieuwe recruitmentsite met het gebruiksvriendelijke Kentico CMS.

De RecruitNow | Jobsite van Rochdale is nu een maand live. Mooi moment om de eerste resultaten te bespreken met Jolina Kragtwijk, Manager HR bij Rochdale.

de uitdaging

"Rochdale is een woningstichting en wij willen het imago van corporaties (stoffig en bureaucratisch) op de arbeidsmarkt verbeteren. Wij hebben een geheel nieuw concept voor onze werkgeverspropositie ontwikkeld. Dit nieuwe concept moest ook worden doorvertaald naar een recruitmentsite en arbeidsmarktcampagne. Om dit te realiseren hebben we de expertise van RecruitNow ingeschakeld.”
 
Rochdale wil met de nieuwe recruitmentsite niet alleen het werkgeversimago verbeteren, maar ook de sollicitatieflow. Ze zien namelijk een grotere wervingsbehoefte op zich afkomen door vergrijzing en groei. Daarnaast wil Rochdale ook de kwaliteit van hun wervingsproces verbeteren. Een geoptimaliseerde site en sollicitatieflow helpen daarbij. Sollicitanten moeten zo gemakkelijk mogelijk hun weg kunnen vinden naar de vacatures en binnen een paar clicks kunnen solliciteren.

aan de slag

Met een groep eigen medewerkers heeft Rochdale - onder leiding van Silene Geuze (interim arbeidsmarktcommunicatiespecialist bij Rochdale) - samen met een creative director allereerst bepaald hoe zij zichzelf willen positioneren in de markt. Dit is samengevat in een EVP-document, ofwel hun employee value proposition, wat de basis is voor alle contentuitingen.

werk samen voor de straat

Samen met RecruitNow heeft Rochdale de huidige en gewenste situatie in kaart gebracht. Er is gekeken naar het vacature-, website- en sollicitatieproces en vanuit daar is een GAP-analyse opgesteld. Vanuit hier is het advies opgesteld hoe Rochdale met behulp van de recruitmentsite hun GAP kan verkleinen. Vervolgens heeft RecruitNow het reeds ontwikkelde EVP in combinatie met de recruitmentsitestrategie vertaald naar een webdesign. Na finalisering van het design is de site gebouwd, inclusief geïntegreerde koppeling met hun recruitment software EasyCruit.

het resultaat

Homepage Rochdale Sollicitatieprocedure Rochdale op desktop Responsive website van Rochdale

 
 Vertaling van het employee value proposition 'Werk samen voor de straat'
 Optimale Candidate Journey
 Geïntegreerde koppeling met de online recruitment software EasyCruit
 Een veel groter bereik gegenereerd door de arbeidsmarktcampagne
 Het aantal sollicitanten is fors toegenomen

daarom kiest Rochdale voor RecruitNow

“Wij hebben gekozen om de vertaling van de nieuwe EVP naar een recruitmentsite samen te doen met RecruitNow, omdat zij naast het bouwen van de werken-bij-site ons ook kunnen helpen bij het realiseren van creatieve online campagnes voor onze vacatures,” aldus Jolina Kragtwijk (Manager HR bij Rochdale), “RecruitNow heeft voor ons een super design van de website ontwikkeld en is snel en adequaat in de oplevering.”

Geschreven door:

Denise Spaan
Denise Spaan

Content marketeer
RecruitNow


Toon alleen:

nieuws blogs events