Translate
Translate

activeer je ‘pot met goud’: de beste kandidaten heb je al in huis

op 14 december 2021 geschreven door Jeroen Wijninga 3 minuten lezen

Als ondernemer heb je jarenlang veel geld en liefde gestoken in het bouwen van een goede database. Met campagnes via jobboards en social media heb je talenten weten te bewegen om uiteindelijk te solliciteren. Jouw team van bevlogen recruiters en consultants hebben vervolgens goede intakegesprekken gevoerd en alle kandidaten in de database ingevoerd. Maar hoe maak je daar maximaal gebruik van?

ook jouw pot met goud activeren?

Onze specialisten beantwoorden graag al jouw vragen en vertellen je wat de mogelijkheden zijn voor jouw staffingorganisatie.

binding met jouw bureau

Dagelijks ontmoeten wij kleine en grote uitzendbureaus met databases tussen de 1000 tot wel 100.000 kandidaten. Als je je bedenkt hoeveel tijd en geld deze database heeft gekost, dan is het eigenlijk verbazingwekkend dat bij de vraag naar instroom van kandidaten direct weer de marketingknop wordt aangezet. De kandidaten in je eigen database hebben namelijk al een binding met jouw bureau en een deel daarvan zijn actief en/of passief op zoek naar werk. Deze binding kan jou dus een significant voordeel bieden ten opzichte van kandidaten die je moet gaan zoeken.

Toon meer

veelbelovende aantallen

De arbeidsmarkt bevat in Nederland gemiddeld 9 á 10 procent actief werkzoekenden en 30 tot 40 procent passief werkzoekenden. Jouw database verhoudt zich zeer waarschijnlijk hetzelfde als die van de totale arbeidsmarkt. In een database met bijvoorbeeld 4000 kandidaten zijn er dus 360 tot 400 kandidaten nú actief op zoek naar werk en 1200 tot 1600 passief. De aantallen zijn dus veelbelovend, maar nu is de vraag: hoe zie je deze ‘pot met goud’ te bereiken?

hoe haal je het maximale uit jouw database?

De ontwikkelingen rondom frontofficesoftware (ATS) gaan razendsnel. Naast de gerenommeerde leveranciers zijn er ook specialisten bijgekomen die zich louter richten op de uitzendbranche. Zij ontwikkelen hun product specifiek door voor de uitzendbranche en helpen jou precies die kansen te benutten die zich in deze branche voordoen. Het beter en effectiever benutten van jouw database is een van die kansen.  

Voorbeeld: stel dat je in jouw database een selectie kunt maken op de woorden “TIG niveau 3”. Als technisch uitzendbureau kun je hiermee zomaar 41 kandidaten uit je database naar voren komen, waarvan er gemiddeld 4 nú actief op zoek zijn naar werk en 12 tot 16 passief. Als je deze selectie direct voor een mooie vacature benadert, dan is de kans groot dat er geïnteresseerden tussen zitten of misschien zelfs direct beschikbaar zijn voor de vacature. 

 

Met onze frontoffice software (Cockpit) waren wij in 2021 in staat 23% meer plaatsingen te realiseren door slimmer en effectiever gebruik te maken van onze database. Meer dan 40% van onze groei is gegenereerd met kandidaten die al bij ons bekend waren. Waar wij vroeger nauwelijks gebruik meer maakten van onze database zijn wij nu in staat om op ieder detail te filteren en deze selectie via alle communicatielijnen direct te bereiken. Continu word ik verrast hoeveel goede kandidaten uit onze database open staan of beschikbaar zijn voor ander werk. CEO landelijke detacheerder in de financiële dienstverlening

kies geschikte frontoffice software 

Besluit je ook frontoffice software (ATS) te gaan gebruiken om jouw database maximaal te benutten? Kies dan voor een systeem wat jou ook daadwerkelijk helpt deze ‘pot met goud’ te activeren. Een geschikt systeem moet aan de volgende eisen voldoen: 

  1. Het systeem wordt specifiek doorontwikkeld voor de uitzendbranche; 
  2. Er is 100% integratie van alle communicatie (e-mail en Whatsapp) naar kandidaten en contactpersonen; 
  3. je kunt filteren op woorden die zich bevinden in gesprekverslagen, notities, contactmomenten én bijlagen zoals Word, PDF en JPG; 
  4. deze selecties kun je opslaan als ‘dynamische talentpool’, zodat toekomstige kandidaten die aan deze selectie voldoen geautomatiseerd worden toegevoegd aan deze talentpool.

benut ook jouw kansen 

Jouw database biedt grote kansen om harder te groeien, door zonder grote investeringen in campagnes toch meer plaatsingen te realiseren. Laat je vooral inspireren over de mogelijkheden die er zijn met specialistische frontoffice software en kom klaar te staan voor de toekomst.

benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bureau?

plan een gratis adviesgesprek in met onze specialisten Boy en René

direct inplannen

Gerelateerde artikelen

5 redenen waarom je als staffingbureau wil digitaliseren

5 redenen waarom je als staffingbureau wil digitaliseren

  • blogs
3 tips om te matchen op soft skills

3 tips om te matchen op soft skills

  • blogs
denk liggend in je hangmat ook aan de toekomst van je staffingbureau

denk liggend in je hangmat ook aan de toekomst van je staffingbureau 

  • blogs