4 tips voor viral video in recruitment campagnes

4 tips voor viral video in recruitment campagnes

Je wilt impact maken. Aandacht trekken. Trending topic zijn en de ‘talk of the town’. Het hele internet moet het over jou hebben; jij wil viral gaan. En dus stap je naar een marketingbureau en zeg je: “Doe mij maar zo’n viral video. Kan ik ook pinnen?” 

Daar lachen we natuurlijk een beetje om, maar vaak gaat het wel zo. Organisaties vragen om een viral video. Om hun brand te versterken en meer exposure te krijgen. Viral gaan, dat doe je niet zomaar. Maar het betekent ook niet dat je het niet kunt proberen. In dit artikel geven we je een paar tips uit viral marketing die jou kunnen helpen bij je social strategie. Met die tips en een flinke dosis geluk heb jij misschien wel een viraaltje te pakken.
 

Bron: Giphy

viral marketing, is dat besmettelijk? 

Om goed te begrijpen hoe dat hele viral gaan dan wel werkt, moeten we kort uitleggen wat viral marketing is en doet. In het boek “Viral marketing – ontstaan, achtergronden en effecten” omschrijft Patrick Bauduin het als ‘elke strategie die individuen aanmoedigt om marketing boodschappen aan elkaar door te geven en zo een exponentiële groei in de blootstelling aan en invloed van de boodschap te creëren.’ Content die deelbaar is en voor ‘buzz’ zorgt, dus. 

digitale mond-tot-mond

Viral marketing is ooit begonnen als een manier om ‘banner blindness’ te omzeilen. Internetgebruikers zien dagelijks zoveel banners voorbijkomen, dat ze er nu blind voor worden. En dan hebben we het niet eens over de algemene reclame-moeheid en ad-blockers. Door content te publiceren die mensen online willen delen (omdat het leuk, grappig, mooi, vet of inspirerend is), ontstaat er digitale mond-tot-mond reclame. Iets dat we in recruitment onder een andere noemer ook kennen: referral. Dat viral marketing dus ook onderdeel van je recruitmentstrategie kan zijn, is dus helemaal niet gek. 

viral gaan met je vacature

Stel je hebt een grote wervingsbehoefte. Of je wilt je employer brand versterken, meer naamsbekendheid krijgen bij jouw doelgroep. Dan kun je de volgende tips toepassen. Of je ook echt viral gaat? Dat weet je nooit. Maar als je het niet probeert, weet je zeker dat het niet werkt. So here we go, vier tips. En of het nou gaat om een video, blogartikel of online game, ze zijn toepasbaar op alle soorten content. 

tip 1: Target het juiste publiek

En dan hebben we het niet alleen over de doelgroepinstellingen die je gebruikt bij het maken van advertenties. Het begint al bij het bedenken voor wie je de content maakt. Want als je weet wie je wilt aanspreken, kun je daar ook de vorm van je boodschap op aanpassen. Zoek je bijvoorbeeld monteurs? Maak een persona (Kevin de monteur) en probeer dan echt die persona aan te spreken met alles wat je doet en maakt. Zorg dat alle Kevins, kennissen, vrienden en familieleden van Kevin zich aangesproken voelen en het delen. 

tip 2: Zorg voor zieke content

Sommigen hebben het over de 4G’s: grappig, grof, geil en geweldig. Als je video (of andere contentvorm) voldoet aan die eisen, ben je al op de helft. Houd het ook kort, maak het snackable. Maar zorg alsjeblieft ook voor een boodschap. Maak niet een viral om het viral gaan, maar doe het met een doel groter dan dat. Al is het maar om die ene doelgroep te bereiken.

tip 3: Publiceer op de juiste kanalen

Heel simpel, eigenlijk. Zet geen Instagram in als je doelgroep het niet gebruikt. Plaats je content waar je weet dat het opgepikt wordt. En maak het makkelijk om te delen. Via alle social kanalen, ook WhatsApp. 

tip 4: Nobody cares wie je bent

Als organisatie ben je natuurlijk trots op wie je bent. Maar heel eerlijk: een koude doelgroep is minder onder de indruk van je naam dan jij. Tenzij je misschien een gevestigde naam met een sterk, bekend employer brand bent die al een goede band met de doelgroep heeft (bijvoorbeeld CoolBlue). Dus wees niet bang om een stap terug te nemen; laat je huisstijl achterwege en leg het feit dat je reclame probeert te maken er niet zo dik bovenop. Ga voor een viral video met inhoud, niet met je logo overal op.

Geschreven door:

Naomi den Hollander
Naomi den Hollander

Video Specialist


Toon alleen:

nieuws blogs events