Backofficebureau maakt klanten toekomstbestendig met innovatief ATS

Uitzendbureaus zó ontzorgen dat zij zich alleen hoeven te richten op een optimale match. Dat is het doel van onze partner Backofficebureau, een label van P-services. “Een laagdrempelig en innovatief ATS helpt daar enorm bij,” vertelt Sander Adams, salesmanager bij Backofficebureau.

over Backofficebureau / P-Services

P-services startte in 2003 met uitzenden en payrolling, maar al snel bleek er behoefte aan backofficedienstverlening specifiek voor intermediairs. “Wetten en regels veranderen continu en vragen veel kostbare tijd. Daarnaast hebben zowel klanten als medewerkers verschillende wensen en behoeften betreffende een arbeidsovereenkomst en wat daar allemaal bij komt kijken. Wij hebben die kennis allemaal in huis. Backofficebureau helpt startende intermediairs in het zadel en bestaande uitzendbureaus groter worden”, vertelt Sander, salesmanager bij Backofficebureau, een label van P-Services. 

“Wij bieden een professionele en complete ondersteuning en verzorgen de juiste naleving van wet- en regelgeving, waaronder de NEN en ABU. Van salarisadministratie, voorfinanciering, contract- en debiteurenbeheer tot online systemen, ook ziekte en re-integratie maken onderdeel uit van onze dienst. De rode draad in onze dienst is: een tevreden medewerker maakt een tevreden klant.”

krappe markt vraagt om slimme matchtechnologie

Sinds de zomer van 2021 heeft Backofficebureau haar dienstverlening uitgebreid met het vinden van klanten en matches met kandidaten via Cockpit ATS. “Zo bieden we een complete dienstverlening aan onze klanten”, vertelt Sander. En dat is nodig in deze krappe markt, want er is veel vraag naar personeel, maar weinig aanbod. Goed personeel vinden voor een klant wordt daarmee lastiger.

“Grote bureaus werken al langere tijd met een ATS en groeien snel, maar ATS-software is relatief duur. Wij bieden intermediairs ons ATS aan tegen een gereduceerd tarief en nemen de implementatie en de support over.”

ook efficiënter werken en sneller matchen?

Onze specialisten vertellen je graag welke digitale kansen jij kunt benutten. Plan vandaag nog jouw geheel vrijblijvende advies op maat gesprek.

automatisch matchen en meer

Backofficebureau oriënteerde zich al langere tijd op een ATS. De keuze viel op Cockpit, omdat het een datagedreven ATS is dat op vraag van de markt continu wordt doorontwikkeld. Daarmee biedt Backofficebureau haar klanten niet alleen de mogelijkheid om automatisch te matchen, maar onder meer ook om met CRM, cv-parsing en arbeidsmarktdata via Jobdigger te gaan werken. Een groot aantal klanten is inmiddels aangesloten. 

Backofficebureau verzorgt de implementatie, een aantal fysieke trainingen en de koppeling met de website van de klant. Sander: “Het is geen kwestie van ‘hier heb je het ATS en succes ermee’. Dat zou zonde zijn, want het is veel meer. Een ATS gaat namelijk het werkproces bepalen. Zodra je Cockpit in de vingers hebt, werkt het vóór je en neemt het werk uit handen.” 

“er gaat geen kandidaat verloren” 

Klanten kunnen efficiënter werken en sneller een optimale match tussen de opdrachtgever en de kandidaat bewerkstelligen. Dit resulteert in duurzame relaties en ook tijdwinst. Sander: “RecruitNow creëert overzicht van new business, kandidaten en matches vanuit één platform. Door de geoptimaliseerde sollicitatieflow krijgt de uitzendondernemer eenvoudig inzicht in het recruitment proces en gaat er geen enkele kandidaat verloren.”  

altijd een geschikte match 

Klanten zijn onder andere heel enthousiast over de integratie met de arbeidsmarktdata via Jobdigger. Hierdoor is er altijd wel een geschikte match te maken voor de kandidaat”, vertelt Adams. “Omdat alle communicatie binnen het platform plaatsvindt, zowel richting de klant als de kandidaat, kunnen collega’s werk gemakkelijk van elkaar overnemen en kunnen zij snel schakelen. Dat is belangrijk, zeker nu een kandidaat in de huidige markt vaak meerdere opties heeft.” 

focus op de uitzendmarkt 

Dat RecruitNow zich alleen focust op de uitzendmarkt is een pré, vindt Sander. “RecruitNow kent de markt door en door en begrijpt ons en onze klanten. Daarbij wordt het ATS iedere maand aangepast op de vraag van de markt. Zo liften onze klanten mee op innovaties die hen toekomstbestendig maken.” 

in 7 stappen vergelijkbaar succes behalen?

ontvang het stappenplan meteen in een gratis en vrijblijvende whitepaper

direct downloaden

ATS bereikbaar voor ieder staffingbureau

De samenwerking met RecruitNow is ideaal, wat Backofficebureau betreft. “Onze klanten kunnen laagdrempelig kennismaken met een ATS, wij bieden complete backofficedienstverlening en RecruitNow bereikt deze markt. Win-win voor iedere partij dus. Wij geloven allemaal in een duurzame samenwerking en deze samenwerking bevestigt dat.”

“Door de geoptimaliseerde sollicitatieflow krijgt de uitzendondernemer eenvoudig inzicht in het recruitment proces en gaat er geen enkele kandidaat verloren.” Sander Adams Sales Manager Backofficebureau (een label van P-services)
benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw staffingbureau?

onze specialisten Boy en René vertellen je alles in een vrijblijvend adviesgesprek

gratis advies op maat

Gerelateerde artikelen

bij Eqib gaan digitalisering en ‘the human factor’ hand in hand

bij Eqib gaan digitalisering en ‘the human factor’ hand in hand

  • Cockpit ATS
Pay for People laat intermediairs vooruitlopen door digitalisering

Pay for People laat intermediairs vooruitlopen door digitalisering

  • Cockpit ATS
  • Cockpit Multi Client Edition
Actief Werkt matcht op basis van unieke eigenschappen

Actief Werkt matcht op basis van unieke eigenschappen

  • Cockpit ATS