Translate
Translate

Jitske Hoekstra: “het begeleiden van mensen is het leukste van mijn werk”

op 06 oktober 2022 geschreven door Marco van den Doel 30 minuten luisteren

De laatste recruitmentprofessional die in het tweede seizoen van de podcastserie plaats neemt achter de microfoon is Jitske Hoekstra. Ze is intercedent bij Trixxo in Gouda. Na haar studie Hotelmanagement was het niet makkelijk voor haar om een baan te vinden. Omdat thuis zitten niets voor haar is, klopte ze aan bij een uitzendbureau en werd zelf intercedent. Een baan die heel goed bij haar past: in dit gesprek met Wim Davidse vertelt ze wat haar werk zo leuk maakt.  

Podcast

lange dienstverbanden 

Het Belgische Trixxo timmert in Nederland hard aan de weg. Het neemt bestaande uitzendbureaus over. Zo ook de vestiging waar Jitske nu alweer bijna 8 jaar werkt. De kracht van Trixxo ligt volgens Jitske bij het lange dienstverband dat de recruiters hebben. Zo is haar manager al 20 jaar in dienst. Hierdoor is de band met klanten hecht en dat zorgt ook voor langere plaatsingen.  

De vestiging in Gouda is actief in de sectoren, bouw, industrie, horeca, evenementen en administratief werk. Bij Trixxo krijgen Jitske en haar collega’s veel vrijheid en zijn er mogelijkheden om zich te ontwikkelen en dat maakt het werk interessant. 

op zoek naar motivatie

“De persoonlijke aanpak staat voorop. Ik ben op zoek naar de mens achter de telefoon”, vertelt Jitske. “De motivatie van een kandidaat vind ik veel belangrijker dan het cv.” Daarom gaat Jitske vooral op zoek naar de motivatie en de drijfveren. Zo was er een dame die nog met haar opleiding bezig was en dus geen werkervaring had. Toch besloot Jitske haar voor te stellen bij een werkgever. Ze zou eerst twee maanden bij de opdrachtgever werken, maar heeft nu een vast contract. “Dat is waar we het voor doen.” 

20 dingen tegelijk 

Afwisseling houdt je scherp”, vertelt Jitske. “Zo ben ik soms met 20 dingen tegelijk bezig.” Geen dag is hetzelfde en dat maakt het vak zo bijzonder. “Enthousiasme, goed kunnen communiceren en de juiste vragen stellen zijn dingen volgens Jitske belangrijke eigenschappen voor recruiters. Het is een vak dat je wel moet kunnen en leuk moet vinden. 

bij- en omscholen 

Investeren in mensen en ze ‘bij je houden’, zoals Jitske dat noemt, is belangrijk. Daarom biedt Trixxo haar kandidaten scholing aan. Kandidaten worden benaderd of ze zich willen bij- of omscholen. Door bijvoorbeeld certificaten te halen kunnen ze zorgen voor een betere match. Trixxo faciliteert dit graag. Dit heeft ook te maken met de uitdagingen waar de staffingbranche mee kampt. “Je moet je toch als bureau onderscheiden.” 

nieuwe systemen

Ook in Gouda hebben ze de stap genomen om te digitaliseren en kozen ze voor Cockpit. Jitske is enthousiast over het systeem. Volgens haar is het grootste voordeel dat je ook matches te zien krijgt buiten je eigen database. “Dat maakt dat acquisitie een stuk eenvoudiger wordt.” 

de lokale held van Jitske 

De €250,- die Jitske ontvangt van RecruitNow doneert ze aan de vrijwilligers van het Rode Kruis in Gouda. Deze organisatie maakt aan het eind van dit podcastseizoen ook kans op nog eens €2500,-.   

abonneer je op onze podcast 

Want elke 2 weken verschijnt er een nieuwe aflevering waar jij als recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.