Translate

Timing is klaar voor de toekomst door keuze voor RecruitNow en Pivoton

op 02 februari 2023 geschreven door Florine van den Adel 2 minuten lezen

PERSBERICHT | Altijd werk voor iedereen, dat is de belofte van Timing. Die belofte vergt ook échte aandacht voor zowel de flex- en payrollkrachten, opdrachtgevers en intercedenten van Timing. Daarom koos Timing voor het beste van twee werelden: een geïntegreerde oplossing met Cockpit ATS van RecruitNow en Kentro van Pivoton.

ook het verschil maken voor kandidaten en opdrachtgevers?

We vertellen je graag waarom Timing voor ons heeft gekozen en hoe we ook jouw staffingbureau futureproof kunnen maken. Reserveer een gratis lunch & learn bij jou in de buurt en ontdek het zelf achter de knoppen van onze Cockpit of plan een online adviesgesprek.

écht werk voor iedereen

Timing is al meer dan 25 jaar specialist in uitvoerend werk. Écht werk, werk dat ertoe doet. Dat gunt Timing iedereen en met die belofte is de uitzender groot geworden. Want werk gaat over veel meer dan alleen het verdienen van geld. Met ruim 25.000 flex- en payrollkrachten en meer dan 900 gemotiveerde medewerkers behoort Timing tot de top 3 grootste en meest succesvolle uitzendorganisaties van Nederland.

aandacht voor kandidaat, klant en intercedent

De ambitieuze belofte van Timing vergt échte aandacht voor de flex- en payrollkrachten, klanten en het eigen personeel. Daarom ging Timing op zoek naar de ideale partner om het hele proces te stroomlijnen: van het werven en matchen tot en met het plaatsen, contracteren, verlonen en factureren van uitzendkrachten. Productiviteitswinst, maximale compliancy en gebruikersgemak waren daarbij belangrijke randvoorwaarden. En daarom heeft Timing gekozen voor twee partners die samen de allerbeste oplossing bieden: Cockpit ATS van RecruitNow en Kentro Office van Pivoton.

intercedenten ontzorgen

De geïntegreerde front- en backoffice van RecruitNow en Pivoton biedt Timing grote voordelen. Zo is alle data en communicatie beschikbaar voor zowel de intercedent als het management en kan er proactief worden gestuurd op prioriteiten. Doordat zoveel mogelijk processen worden geautomatiseerd, besparen intercedenten tot wel 1,5 uur per dag en wordt de tijd tussen match en verloning met zo’n 40 procent verkort.

Intercedenten kunnen zich zo volledig focussen op de kandidaat en opdrachtgever om de belofte ‘altijd werk voor iedereen’ waar te maken: ook de nummer 2 en 3 kandidaten kunnen voortaan makkelijk geplaatst worden binnen én buiten de database. Daarbij is volledige compliancy en betrouwbaarheid gewaarborgd. Vanwege eenvoud, betrouwbaarheid én kwaliteit van deze oplossingen is dure consultancy niet nodig, zijn intercedenten zeer snel productief en wordt de inwerktijd tot wel 70% verkort.

de kracht van één geïntegreerde oplossing

Met de keuze voor RecruitNow en Pivoton is Timing niet alleen verzekerd van de beste software, maar ook van optimale dienstverlening en partnership. Met maximale ondersteuning en ontzorging, zowel tijdens de implementatie en migratie als daarna, kan Timing zich richten op haar core business. Als partners zorgen RecruitNow en Pivoton voor de rest; zonder noodzakelijke ondersteuning van consultants. En met inclusieve en unieke BPO-ondersteuning neemt Pivoton bovendien veel werk uit handen in het backoffice proces.

De gezamenlijke oplossing van RecruitNow en Pivoton wordt al enkele jaren naar grote tevredenheid benut door toonaangevende spelers in de uitzendbranche. De zeer positieve referenties van deze uitzenders bevestigden voor Timing de keuze voor RecruitNow en Pivoton.

partnership met visie op de markt

“Onder invloed van demografische, technologische, economische en overheids-regulerende ontwikkelingen verandert de markt voor uitzenden en payrolling doorlopend en in een steeds hoger tempo. Voor Timing is het daarom belangrijk partners te vinden die een heldere visie op die markt hebben en die visie proactief weten door te vertalen in hun producten. Wendbaarheid, klantgerichtheid - of het nu de eindklant is, de uitzendkracht, de payrollkracht of de eigen interne medewerker - , efficiency, stabiliteit en compliancy zijn daarbij key factoren,” vertelt Jurrie Jan Bruins, CFO bij Timing.

“Met Pivoton en RecruitNow heeft Timing twee partners gevonden die voldoen aan de voorwaarden wendbaarheid, klantgerichtheid, efficiency, stabiliteit en compliancy en die bovenal als één partner opereren. Met deze stap is Timing er van overtuigd haar positie in de markt voor uitzenden en payrolling verder te versterken en uit te bouwen.” Jurrie Jan Bruins CFO, Timing

Doordat RecruitNow en Pivoton als strategische partners in co-creatie de roadmap bepalen, profiteert Timing van de continue doorontwikkeling en innovatie waarmee niet alleen nu maar ook in de toekomst het verschil wordt gemaakt. In combinatie met de ontembare passie van RecruitNow en Pivoton voor de producten en dienstverlening zijn alle ingrediënten voor optimale partnership op maat, en het waarmaken van de belofte ‘altijd werk’, verzekerd.

Daar heeft Bruins alle vertrouwen in: “Met Pivoton en RecruitNow heeft Timing twee partners gevonden die voldoen aan de voorwaarden wendbaarheid, klantgerichtheid, efficiency, stabiliteit en compliancy en die bovenal als één partner opereren. Met deze stap is Timing er van overtuigd haar positie in de markt voor uitzenden en payrolling verder te versterken en uit te bouwen.”

ook het verschil maken?

We vertellen graag het hele verhaal en laten je ontdekken hoe Cockpit ook jouw staffingorganisatie klaar maakt voor een succesvolle toekomst. Reserveer jouw plekje aan tafel voor een gratis lunch & learn sessie bij jou in de buurt, plan een online advies op maat of neem contact op. 

plan een gratis advies op maat

Onze specialisten adviseren je graag vrijblijvend. Gewoon online, wanneer het jou uitkomt.

gratis advies op maat

Gerelateerde artikelen

succesvolle livegang Timing

Timing is met Kentro en Cockpit klaar voor de toekomst

  • nieuws
Wij beloven non-stop recruitmentinnovatie

Rob van Arnhem: 'Wij beloven non-stop recruitmentinnovatie'

  • nieuws
Nieuwe trend bij uitzendbureaus de Artificial Intercedent

Nieuwe trend bij uitzendbureaus: de (A)rtificial (I)ntercedent

  • nieuws