Translate

wat is een ATS?

op 10 augustus 2021 geschreven door Florine van den Adel 5 minuten lezen

Een ATS, je lijkt als moderne staffingorganisatie niet meer zonder te kunnen. Maar wat is een ATS of recruitmentsysteem nou eigenlijk en wat doet het voor jouw bureau? Ontdek de betekenis.

zoek jij een ATS?

Onze specialisten Boy en René laten je in een gratis persoonlijk adviesgesprek zien welke mogelijkheden Cockpit ATS jouw bureau biedt. Gewoon online en geheel vrijblijvend.

wat is een ats

ATS is een afkorting en staat voor Applicant Tracking System. Een ATS is een softwareoplossing die veel wordt gebruikt door staffingbureaus zoals uitzendbureaus, detacheringsbureaus en werving-& selectiebureaus. In een ATS kan je het wervingsproces van vacature tot aan plaatsing bijhouden. Je kan er vacatures aanmaken, sollicitaties administratief verwerken, kandidaten direct opvolgen en communiceren met je collega’s over vacatures en kandidaten. Je kan er ook wervingsprocessen en administratieve taken automatiseren. 

waarom een ATS?

Veel staffingbureaus gebruiken een ATS voor het automatiseren van processen en workflows voor recruiters en intercedenten. Daarnaast maakt een ATS het mogelijk om de status van een staffingbureau constant in de gaten te houden. Dit wordt veel gebruikt door managers en directeuren  Het maakt werken met papieren cv’s en excelsheets overbodig, omdat die informatie nu in het ATS staat. Intercedenten en recruiters kunnen aanvragen en sollicitanten sneller verwerken met een ATS en houden daardoor meer tijd over om de geschikte kandidaten te vinden. 

wat kan een ATS?

Een ATS kan het wervingsproces optimaliseren en de candidate experience verbeteren. Je kan er vacatures aanmaken en publiceren, kandidaten uitnodigen, afwijzen en zoeken en ze matchen met passende vacatures. Ook kun je in een ATS een gedetailleerd profiel opbouwen van jouw kandidaten. In dat profiel vind je het cv, de motivatiebrieven en alle informatie met en over de kandidaat. 

wat is een ATS koppeling?

Een ATS koppeling kun je bijvoorbeeld maken met jouw website. Op die manier komen alle nieuwe sollicitanten vanuit jouw website direct in jouw ATS. Recruiters en intercedenten kunnen daardoor snel en gemakkelijk nieuwe kandidaten opvolgen. Een ATS kan je koppelen met verschillende systemen die staffingbureaus veel gebruiken. Denk aan bestaande backoffice systemen, whatsapp, jouw email service of andere systemen waarmee je kandidaatgegevens verwerkt.

wat is een recruitment systeem?

Een recruitment systeem is een andere benaming voor een ATS. Dat staat voor applicant tracking system. Dit wordt ook wel recruitment software, uitzendsoftware, sollicitantenvolgsysteem, werving & selectie software, kandidaatvolgsysteem of talent acquisition software genoemd. 

ik zoek een ATS

Zoek je een ATS?  Een ATS kan jouw werk simpeler, sneller en overzichtelijker maken. Het RecruitNow | Cockpit ATS is speciaal ontwikkeld voor uitzendbureaus en detacheringsbureaus. Met constante feedback van de gebruikers wordt dit ATS doorontwikkeld, zodat recruiters en intercedenten kunnen focussen op wat echt belangrijk is: het zo efficiënt en goed mogelijk plaatsen van de beste kandidaten. In een advies op maat gesprek krijg je toegang tot het Cockpit ATS en laten we je zien hoe dit ATS ook jouw bureau kan laten groeien. Benieuwd waar de kansen liggen voor jouw bureau?

Toon meer

plan een gratis adviesgesprek

Optioneel
groei mee met RecruitNow!

wij zoeken enthousiaste collega's binnen verschillende vakgebieden

ontdek de vacatures

Gerelateerde artikelen

wat is een recruitment campagne?

wat is een recruitment campagne?

  • kennis