Juist in de maand december maken mensen de balans op en denken ze na over goede voornemens voor het komende jaar. Genoeg reden voor RecruitNow om op onderzoek uit te gaan...

de onderzoeksresultaten

goede voornemens 

Afvallen en gezonder eten blijkt ook dit jaar weer met stip op 1 te staan als het gaat om goede voornemens. Een ander belangrijk voornemen voor het nieuwe jaar is ‘een nieuwe baan vinden’. Slechts 36% heeft dit als goed voornemen. Dat zal geen probleem moeten zijn, want ondanks een daling in groei op de arbeidsmarkt, blijft het aantal open vacatures nog steeds op zo'n 10 miljoen staan.

 

tijdens de feestdagen nog genoeg tijd voor andere dingen

Tussen het lekkere eten en de kerstcadeautjes uitpakken door, blijft er ook nog voldoende tijd over voor andere dingen volgens de respondenten. Juist tijdens de feestdagen kiest 26% ervoor om hun cv te updaten en zich te oriënteren op een nieuwe baan. Dat zij hier voldoende tijd voor hebben, blijkt uit het feit dat 44% verwacht hun smartphone tijdens de feestdagen 2 tot 6 uur per dag te gebruiken. Ze zijn dan vooral actief op hun social kanalen.

carrièrekeuzes worden overlegd

Wanneer mensen switchen van baan, wordt dit vooraf veelal besproken met mensen die dichtbij ze staan. Slechts 18% overlegt met niemand zijn of haar carrièrekeuzes. De rest bespreekt het met hun partner (58%), familie (39%) en/of vrienden (33%).

inspireren in december. activeren in januari

In januari pakt 57% hun zoektocht naar een nieuwe baan op. Betekent dit dat je pas in januari moet beginnen met werven? Het advies van RecruitNow is om de kandidaten in december al kennis te laten maken met jouw werkgeversmerk middels een brand awareness campagne. Deze groep re-target je vervolgens in januari met jouw vacatures. Op deze manier heb je de kandidaat al warm gemaakt voordat ze solliciteren in januari.


val op. juist in december

Wees de concurrentie een stap voor en zorg dat je juist in de donkere decembermaanden zichtbaarder bent dan ooit. Laat zien wie jij bent als werkgever en waarom iemand bij jou moet willen werken. Versterk jouw employer brand met een brand awareness campagne. Wil jij opvallen? Neem contact op met RecruitNow.*het onderzoek is uitgevoerd onder 426 ondervraagden in de periode 27-11-2018 tot en met 30-11-2018. De ondervraagden bevinden zich in de categorie Nederlandse beroepsbevolking tussen 18 en 65 jaar. Het onderzoek is verspreid via Panelclix onder respondenten die niet verbonden zijn met/aan RecruitNow.

Hogeweg 182
3815 LZ Amersfoort
T +31 (0)88 524 55 24

Routebeschrijving