woordenboek woensdag: T

woordenboek woensdag: T

de letter T

Recruitment zit boordevol jargon en zelfs de meest doorgewinterde recruiter komt nog wel eens een woord tegen waarvan je denkt “wat betekent dat?”. Geen nood! Wij maken hier een dapper begin aan een recruitmentwoordenboek. Deze week krijg je onze definitie op recruitmentjargon met de letter T.

de T van…

testimonial

Een testimonial wordt ook wel een aanbeveling genoemd. Een medewerker vertelt in een testimonial een verhaal over wat hij/zij doet bij een werkgever. Maar ook hoe het is om ergens te werken. Meestal positieve ervaringen. Een testimonial kan een geschreven stuk zijn, met een foto erbij. Of nog leuker: een video. Dit zien we steeds vaker bij organisaties. De medewerker kan hierin laten zien waarom hij de werkgever en functie waardeert. Die positieve ervaring helpt potentiële kandidaten ervan te overtuigen om te solliciteren. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk ons voorbeeld

talentpool

Een zwembad vol met talenten? Ja, zoiets! Anders gezegd: een database met potentiële kandidaten. Hierin staan profielen van kandidaten die als eerste benaderd worden als er een vacature openstaat bij een bedrijf. Zo heeft een bedrijf op het juiste moment talenten tot hun beschikking.

talent spotters

Het woord zegt het al, talent spotten. Het zijn mensen die door een werving- en selectiebureau worden ingezet. Om mensen in hun omgeving te zoeken die uitblinken in hun studie, karakter en intelligentie. En die opgenomen moeten worden in de database van het werving- en selectiebureau.  

time to fill

Tijd om te vullen! Time to fill is de doorlooptijd tussen de start van het wervingsproces en het moment waarop de kandidaat start met de functie. Het is een statistiek die veel organisaties gebruiken om het aantal dagen te meten. Om zo de effectiviteit van recruiters te meten. Time to fill is nog onder te verdelen in ‘time to hire’ en ‘time to start’. Time to hire staat voor het aantal dagen tussen het moment waarop een kandidaat wordt benaderd en het moment dat de kandidaat de functie aanneemt. En time to start is het moment dat een kandidaat wordt aangenomen en het moment waarop deze kandidaat begint in de functie.

tijdelijk dienstverband

Dit kennen we allemaal wel: een contract voor een bepaalde tijd. Het komt vaak voor in een halfjaarcontract, een jaarcontract of meerjarig contract.

top-of-mind awareness

Het is een vorm van brand awareness die veel gebruikt wordt bij grote merken. Waarbij het de bedoeling is dat de consument als eerste aan het merk denkt. Wanneer hij/zij gevraagd wordt naar een bepaalde industrie of categorie. Bij top of mind awareness gaat het niet om herkenning, maar om herinnering. Denk bijvoorbeeld eens aan cola of chips… grote kans dat je nu aan Coca Cola of Lays denkt. Of denk eens aan dé online recruitmentspecialist. Dan denk je toch meteen aan RecruitNow? ;)

Het leuke aan een woordenboek is: het is nooit af. Dus weet jij nog een term die niet mag ontbreken in deze lijst, maar er nu niet in staat? Stuur hem in, dan voegen wij hem toe. 😉
 

Geschreven door:

Daniëlle van de Vliert

Stagiair Marketing
RecruitNow


Toon alleen:

nieuws blogs events