woordenboek woensdag: S

woordenboek woensdag: S

de letter S


Recruitment zit boordevol jargon en zelfs de meest doorgewinterde recruiter komt nog wel eens een woord tegen waarvan je denkt “wat betekent dat?”. Geen nood! Wij maken hier een dapper begin aan een recruitmentwoordenboek. Deze week krijg je onze definitie op recruitmentjargon met de letter S.

de S van...

sourcing

Zoveel mensen en talenten. Niets vervelender dan een benaderde kandidaat vertellen dat een gesprek er toch niet in zit. Hoe vind je nou die perfecte match? Sourcing kan je daarbij helpen. Sourcing (ook wel ‘sourcen’ genoemd) is het zoeken naar een geschikt persoon voor een vacature of opdracht. Met als doel relevante informatie van kandidaten verzamelen. Zorg dat je inzicht krijgt in wat de perfecte kandidaat nu doet. Vraag zoveel mogelijk ‘peer profiles’ op. Maak een must-have lijstje. En begin je zoektocht naar de perfecte kandidaat.

SEO

Goede online zichtbaarheid en hoge ranking op Google zijn onmisbaar voor de meeste bedrijven. Daarom kom je steeds vaker het woord SEO tegen. De term staat voor ‘Search Engine Optimization’. In gewoon Nederlands ‘zoekmachine optimalisatie’. SEO is een verzameling van technieken. De technieken zijn gericht op het optimaliseren en verbeteren van je website. Zodat de zoekmachine hem beter kan lezen én de waarde goed kan inschatten. 

SEA

SEA staat voor ‘Search Engine Advertising’. Oftewel, met SEA adverteer je via Google. Je betaalt voor het tonen van jouw website in de zoekresultaten. Het doel is om meer bereik te genereren, meer clicks te behalen en zoveel mogelijk conversies te realiseren. Het grote verschil tussen SEO en SEA zit in de benodigde resources. Bij SEA betaal je per click, bij SEO zijn je resultaten organisch.

salaris

Dit is misschien wel het leukste woord van het hele woordenboek! We kijken er namelijk elke maand weer naar uit. Daarom heeft dit woord eigenlijk geen verdere uitleg meer nodig. Voor diegene die toch graag een vertaling zien: de geldelijke beloning die een medewerker ontvangt voor het uitvoeren van zijn/haar werkzaamheden voor een organisatie.

selectiecriteria

De eisen waarop een recruiter een kandidaat beoordeelt om te bepalen of deze kandidaat in aanmerking komt voor een functie. De eisen kunnen worden onderverdeeld in harde en zachte eisen. Uit het Nationaal Leiderschapsonderzoek blijkt dat persoonlijke kwaliteiten, kennis en vaardigheden én competenties de belangrijkste criteria zijn voor meer dan de helft van Nederlandse leidinggevenden.

Het leuke aan een woordenboek is: het is nooit af. Dus weet jij nog een term die niet mag ontbreken in deze lijst, maar er nu niet in staat? Stuur hem in, dan voegen wij hem toe. 😉

Geschreven door:

Daniëlle van de Vliert

Stagiair Marketing
RecruitNow


Toon alleen:

nieuws blogs events