woordenboek woensdag: R

woordenboek woensdag: R

de letter R

Recruitment zit boordevol jargon en zelfs de meest doorgewinterde recruiter komt nog wel eens een woord tegen waarvan je denkt “wat betekent dat?”. Geen nood! Wij maken hier een dapper begin aan een recruitmentwoordenboek. Deze week krijg je onze definitie op recruitmentjargon met de letter R.

de R van...

recruitment

Duh, deze mag natuurlijk niet ontbreken op de lijst. Het onderwerp waar we het al de hele tijd over hebben: recruitment. Maar aan de andere kant zou het ook geen woord moeten zijn waar je je vraagtekens bij hebt, want dan zou je geen idee hebben wat je aan het doen bent... Toch maar een korte definitie: “Het werven, selecteren en aannemen van geschikte kandidaten voor de huidige en toekomstige invulling van de personele behoefte in organisaties.”

recruiter

Dit is de medewerker die de recruitmentactiviteiten, zoals hierboven uitgelegd, uitvoert. Ook wel intercedent of consultant genoemd.

referral recruiment

Vertaald vanuit het Engels betekent referral ‘doorverwijzing’. Je moedigt jouw medewerkers (maar ook oud-medewerkers of relaties uit je netwerk) aan om geschikte kandidaten uit hun eigen netwerk aan te dragen voor jouw vacatures. Daarom wordt het ook wel ‘viavia’-recruitment genoemd.

recruitmentsysteem

Dit is software die speciaal is ontworpen om het werving- en selectieproces van organisaties digitaal te ondersteunen en efficiënter te maken. Hierbij kun je denken aan het aanleggen van een databank met kandidaten, het beheren en publiceren van vacatures, het verwerken van sollicitaties, het uitnodigen en afwijzen van sollicitanten en het opbouwen van talentpools.

recruitmentsite

Ook wel een werken-bij-website of wervingssite genoemd. Op deze website (of gedeelte van je corporatesite) geef je de kandidaat een duidelijk beeld van hoe het is om bij jou te werken. Niet alleen met doelgroepgerichte vacatureteksten, maar ook met werken-bij-video’s, achtergrondinfo over de werkgevers en een medewerkerspagina. Een goede recruitmentsite levert de bezoeker uiteindelijk de informatie aan waar hij/zij naar op zoek is. En zorgt voor een optimale candidate journey, -experience en tot de gewenste conversies.

responsive

Is jouw website ook goed leesbaar op mobiel en tablet én hoef je niet horizontaal te scrollen? Grote kans dat je website responsive is. Een responsive website past zich namelijk automatisch aan naar de schermresolutie van het gebruikte apparaat. En biedt op die manier een optimale gebruikerservaring.

ruime arbeidsmarkt

We hebben het de laatste tijd zoveel over de krappe arbeidsmarkt, dat we bijna vergeten dat er ook nog een ruime arbeidsmarkt kan bestaan. Misschien maar goed ook, want in die situatie is er sprake van werkloosheid. Bij een ruime arbeidsmarkt is het aantal openstaande vacatures kleiner dan het aantal direct inzetbare werkzoekenden: het aanbod is dus groter dan de vraag.

RecruitNow

Hé, dat zijn wij. Online recruitmentspecialist die uitzendbureaus, corporates, werving- en selectiebureaus en detacheerders helpt met groeien. Dus heb jij nog een vraag over recruitment of één van de andere begrippen in ons woordenboek? Let us know! Wij helpen je graag.

Het leuke aan een woordenboek is: het is nooit af. Dus weet jij nog een term die niet mag ontbreken in deze lijst, maar er nu niet in staat? Stuur hem in, dan voegen wij hem toe. 😊

Geschreven door:

Denise Spaan
Denise Spaan

Content Marketeer
RecruitNow


Gerelateerde artikelen

premium woordenboek woensdag: O
28 augustus 2019
woordenboek woensdag

woordenboek woensdag: O

premium woordenboek woensdag: P
11 september 2019
woordenboek woensdag

woordenboek woensdag: P

Toon alleen:

nieuws blogs events