woordenboek woensdag: F

woordenboek woensdag: F

Recruitment zit boordevol jargon en zelfs de meest doorgewinterde recruiter komt nog wel eens een woord tegen waarvan je denkt “wat betekent dat?”. Geen nood! Wij maken hier een dapper begin aan een recruitmentwoordenboek. Twee weken geleden de letter E. En deze week krijg je onze definitie op recruitmentjargon met de letter F.
 

De F van…

facebook

We houden het hier lekker kort. We gaan er namelijk vanuit dat iedereen wel weet wat Facebook is. Maar Facebook marketing daarentegen.. Daar kunnen onze online marketeers je veel meer over vertellen. Benieuwd hoe wij jou hierin kunnen ondersteunen? Neem dan contact met ons op.

frontoffice

Het gedeelte van een recruitmentsite of recruitmentsysteem dat zichtbaar is voor de bezoeker.

funnel

A.K.A. een trechter. De trechter laat zien hoe je de bezoekers door je site leidt totdat ze overgaan tot een aankoop. Of een sollicitatie of het tekenen van een offerte. Aan het begin van de funnel is de groep het grootst, maar bij iedere stap haakt een percentage af tot er aan het eind alleen nog de mensen overblijven die klant worden.

functiegroep

“Een verzameling van verschillende functies die dusdanig aan elkaar gerelateerd zijn dat ze ingedeeld kunnen worden onder één noemer.”
 
Ook in de vacaturetekst (dat begint dan weer met een ‘v’) zie je een aantal koppen die beginnen met de letter F. Hieronder zijn ze kort uitgelicht.

functietitel

De naam van je vacature. Kies voor een titel die de kandidaat herkent én waar ze ook op zoeken. Zet dus geen ‘Happy customer hero’ meer boven jouw vacatures, maar gewoon klantenservice medewerker. Dan snappen kandidaten tenminste waar je naar op zoek bent en is de kans ook een stuk groter dat ze je vacature vinden. Want zeg nou zelf: jij zoekt toch ook niet op ‘hr ninja’ als je recruiter of intercedent bent? 

functieomschrijving of functie-inhoud

Hier vertel je de kandidaat wat hij of zij gaat doen. Dat ze de dag beginnen met een kop koffie of thee kunnen ze zelf waarschijnlijk ook wel bedenken. Dus benoem hier alleen de belangrijkste werkzaamheden en verantwoordelijkheden.

functie-eis

Die hele waslijst met ‘je hebt..’ en ‘je kan..’ vind je vaak terug bij de functie-eisen. Hier vertel je namelijk waar de kandidaat aan moet voldoen om kans te maken op de baan. Maar maak de lijst niet té lang. Vrouwen solliciteren namelijk pas als ze aan 90% van de eisen voldoen. Mannen al bij 60% á 70%.
 
Het leuke aan een woordenboek is: het is nooit af. Dus weet jij nog een term die niet mag ontbreken in deze lijst, maar er nu niet in staat? Stuur hem in, dan voegen wij hem toe. 😊

Geschreven door:

Denise Spaan
Denise Spaan

Content Marketeer
RecruitNow


gerelateerde artikelen

premium woordenboek woensdag: E
10 april 2019
woordenboek woensdag

woordenboek woensdag: E

premium woordenboek woensdag: D
27 maart 2019
woordenboek woensdag

woordenboek woensdag: D

premium woordenboek woensdag: C
20 maart 2019
woordenboek woensdag

woordenboek woensdag: C

premium woordenboek woensdag: B
27 februari 2019
woordenboek woensdag

woordenboek woensdag: B

Toon alleen:

nieuws blogs events