onze aanpakkers: operations officer Martijn

onze aanpakkers: operations officer Martijn

paspoort

Naam: Martijn Adema
Functie: operations officer
Team: csm
 
Werkt sinds april 2011 bij RecruitNow
Werkt daarnaast ook nog voor Deceuninck - Quick-Step Cycling Team en meerdere sporters als (online) content manager.

operations officer

je bent operations officer bij RecruitNow. Wat doe je dan precies?

Misschien krijg je een korter antwoord als ik vertel wat ik eigenlijk niet doe, maar ik ga mijn best doen je een zo’n compleet mogelijk beeld te geven. Ik zorg dat alles binnen RecruitNow AVG-proof verloopt. Je wilt niet weten hoeveel openstaande laptopschermen ik al heb gelocked van collega’s die niet op hun plek zaten. Ik ben de back-up voor Projectburo en begeleid ook doorontwikkelingen. Deadlines bewaken en contact met de klant onderhouden, maar ook inhoudelijk en procesmatig meedenken. Omdat ik overal een beetje inzit, weet ik ook veel van de processen. Dus houd ik me ook bezig met het optimaleren en vernieuwen daarvan.

anders nog iets?

Haha, jazeker! Als het druk is, spring ik bij met content management en support. En als er iets in het pand gefixt moet worden of er stoelen klaargezet moeten worden voor een seminar, kun je mij daar ook voor inschakelen. Je ziet mij dan ook regelmatig met de gereedschapskist door het pand lopen. Eigenlijk doe ik dus van alles een beetje (op development en directie na). Ik verveel mij geen moment!

toen je bij RecruitNow begon had je een heel andere functie, namelijk online marketeer. Hoe ben je doorgegroeid van online marketeer naar operations officer?

Ik ben inderdaad begonnen als online marketeer met de focus op content. Campagnes opzetten zoals de online marketeers nu doen, heb ik nooit gedaan. Ik schreef vooral SEO-teksten en deed linkbuilding. Later kwam daar content management bij. Daar lag echt mijn passie. Al snel ging mijn focus daar steeds meer naartoe en had ik veel contact met de klant: is de site goed genoeg om live te gaan. Gaandeweg ben ik ook de taken rondom projectmanagement en planning erbij gaan doen. Vanuit hier is Projectburo ontstaan.
 
Helaas ben ik wegens mijn ziekte een half jaar uit de roulatie geweest. Toen ik terugkwam zei ik tegen onze COO Paul; het maakt me niet hoe je mij inzet, als ik het bedrijf er maar mee vooruit help. En zo is mijn nieuwe functie eigenlijk ontstaan, meegegroeid met de organisatie: operations officer.

mis je het online (content) marketing vak dan niet?

Een beetje wel. Maar gelukkig ben ik er buiten mijn werk bij RecruitNow nog wel veel mee bezig. Ik ben namelijk ook nog online content manager voor het Deceuninck - Quick-Step Cycling Team. Dit doe ik ’s avonds en in de weekenden. Vooral tijdens de Tour de France is het gekkenhuis. Dan ben ik er ook nog wel tijdens mijn pauzes bij RecruitNow mee bezig. Wat ik zoal doe voor hen? Ik schrijf en plaats artikelen, verzin allerlei marketingacties en schakel met webbureaus. Daarnaast help ik ook nog drie Friese sporters met hun online communicatie: websites, social media en sponsoring. Zo blijf ik toch nog betrokken bij het online marketing vak en hoef ik het ook niet zo erg te missen. Ik blijf nieuwe dingen leren die ik ook weer kan toepassen binnen mijn werk bij RecruitNow (en andersom).

eigenlijk heb je deze vraag al beantwoord, maar ik stel hem toch nog: werk je veel met andere disciplines samen en wat vind je hiervan?

Ik werk graag samen met iedereen! Ik heb een brede interesse en vind het knap wat iedereen doet met zijn of haar talent. Het blijft leuk om met iedereen mee te kijken en zo meer te leren. En daar komt ook meteen de kracht van RecruitNow om de hoek kijken: iedereen wil elkaar helpen.

werken bij RecruitNow

je zit nu bijna 8 jaar bij RecruitNow. Best een lange tijd op één plek; hoe houd je dat vol?

Ondertussen behoor ik inderdaad al wel tot de ‘oude garde’ van RecruitNow. Maar ik heb in die tijd elke keer nieuwe uitdagingen gekregen, nieuwe taken, nieuwe functies. Nou heb ik al heel wat collega’s zien komen en gaan, maar de sfeer onderling blijft top! Iedereen wordt in zijn/haar waarde gelaten en kan gewoon zichzelf zijn. Geen dag is hier voor mij hetzelfde en dat maakt het een stuk makkelijker om 8 jaar lang bij dezelfde werkgever te zitten.

jij stopt echt veel tijd in je werk. Vooral omdat je het zo leuk vindt. Houd je nog wel tijd over voor je gezin?

Mijn dag ziet er ongeveer zo uit: van 08:00 – 17:00 uur ben ik op kantoor. Ik woon dichtbij, dus met 20 minuten fietsen ben ik weer thuis. Dan gaan we eten en speel ik met de kleine. Als zij op bed ligt, werk ik nog een uurtje aan mijn werk voor Deceuninck - Quick-Step Cycling Team en de sporters. En daarna heb ik weer alle tijd voor mijn lieve vrouw.
 
Ondanks dat ik mijn werk heel leuk vind en er veel tijd in stop: mijn gezin staat altijd op 1! En dat geldt niet alleen voor mij, want ook voor RecruitNow is het gezin heel belangrijk. Eigenlijk zijn we zelf ook net een grote familie. Dat heb ik wel gemerkt toen ik ziek was. Ik werd enorm gesteund door iedereen en mocht terugkomen wanneer ik mij daar goed genoeg voor voelde. En uiteraard werd er wel gezorgd dat ik niet té snel weer volle bak aan de slag ging; rustig opbouwen. En moet ik mijn dochtertje wegens ziekte een keer onverwachts ophalen? Dan zijn ze bij RecruitNow zo flexibel dat ik meteen naar huis kan. En dat maakt dat ik thuis ook weer wat sneller mijn mailbox bijwerk.

wat maakt werken bij RecruitNow zo leuk?

Voor mij staan de collega’s met stipt op één! Je wordt geaccepteerd zoals je bent en iedereen wil elkaar altijd helpen. Daarnaast vind ik het gaaf dat we veel uitdagende projecten oppakken, altijd de laatste technologische ontwikkelingen in de recruitmentbranche opvolgen en gewoon heel mooie dingen maken.

op welk project van de afgelopen 8 jaar ben jij dan het meest trots? Een top 3 mag ook.

Oei, dat is een heel moeilijke vraag. Want hoe klein of hoe groot een project ook is, we doen er altijd alles aan om de klant blij te maken. Dus eigenlijk ben ik op elk project heel erg trots. Maar als ik er dan toch twee uit moet pikken: Yer.nl en Luba.nl. Bij Yer ben ik van begin tot eind betrokken geweest. Ook heb ik een aantal keer bij de klant op locatie gewerkt. We begonnen met niets en hebben uiteindelijk wel een heel mooie website live gezet. Van Luba.nl vind ik het vooral heel gaaf om te zien dat een klant samen met ons kan verder groeien. Het begon met een website en nu bouwen we samen met Luba aan Cockpit, doen we online marketing campagnes én blijven we de website verbeteren voor de optimale candidate experience.

Geschreven door:

Denise Spaan
Denise Spaan

Content Marketeer
RecruitNow


gerelateerde artikelen

premium onze aanpakkers: videospecialist Naomi
4 december 2018
onze aanpakkers

onze aanpakkers: videospecialist Naomi

Toon alleen:

nieuws blogs events