onze aanpakkers: product developer Jorn

onze aanpakkers: product developer Jorn

paspoort

Naam: Jorn Theunissen
Functie: product developer
Productteam RecruitNow | Cockpit

Werkt sinds 1 januari 2020 bij RecruitNow
Leuk weetje over Jorn: Alternatieve carrière keuze als ‘developer’ niks wordt: eigen ijszaak beginnen: ijszaaknewton.nl

product developer

je bent dus product developer bij RecruitNow. Wat doe je dan precies?

Klanten en product owner(s) hebben mooie ideeën over hoe ons product (RecruitNow | Cockpit) er uit moet zien en wat het nog meer moet kunnen. Als developer denk en help je mee om dit te realiseren, te onderhouden en trek je aan de rem wanneer je denkt dat deze ideeën geen goed idee zijn (😊). Dat uit zich niet alleen in programmeren. Vaak is het nadenken over hoe je een feature, generiek, en met het oog op de toekomst kan implementeren. Naast zelf programmeren, ben je ook bezig om code van andere collega’s te controleren en te testen. Code die geschreven is, moet ook uitgerold worden naar allerlei omgevingen (test- en klantspecifieke omgevingen). Dit ‘uitrol proces’ beheren we zelf en is zover mogelijk geautomatiseerd.

Daarnaast is koffie halen ook één van de kerntaken van de developer. Niet altijd zozeer vanwege de cafeïne, maar om gewoon even te kunnen nadenken. Soms werkt je code niet, terwijl je verwacht had dat het zou moeten werken en soms werkt je code wel, maar weet je niet waarom het werkt. Dat stukje lopen werkt dan altijd goed om eens rustig de situatie te reflecteren.

welk onderdeel van je werkzaamheden vind je het leukst en waar haal jij de meeste voldoening uit?

Ik weet nog van ‘vroeger’ tijdens wiskunde dat ik bepaalde onderwerpen gewoonweg niet snapte. Totdat er in één keer dat moment van helderheid kwam. En BAM, ineens snapte je dingen. Dit gebeurt nu tijdens iedere sprint wel minstens één keer. Je werkt altijd met een bepaald concept in het achterhoofd dat is besproken tijdens teammeeting. Maar dat moment waarbij je je in één keer realiseert hoe het er écht moet uitzien (en dan heb ik het vooral over de code), dat geeft echt een kick.
 
De sprint demo’s vind ik daarnaast ook altijd erg leuk. Het is weliswaar spannend om iets te demonstreren (please work!🤞🏼), maar het geeft ook voldoening om te laten zien waar iedereen hard aan heeft gewerkt en dat het product nóg beter is geworden.

zijn er ook wel eens werkzaamheden waar je tegenop ziet of wat je minder leuk vindt om te doen?

Zeker. Het starten van nieuwe grote features vind ik soms lastig, omdat ik dan nog niet het hele plaatje in mijn hoofd voor me heb. Daar staat tegenover: hoe groter de initiële uitdaging, des te cooler het is als het werkt.

op welk project waar je aan hebt meegewerkt, ben jij het meest trots?

Ik denk dat dat het ‘geavanceerd zoeken’ is in RecruitNow | Cockpit. Ik ben hier nieuwe technieken tegengekomen waar ik voorheen alleen maar over gehoord had. Daarnaast was het ontzettend leerzaam en leuk dat ik hier samenwerk met andere back-end en front-end developers.

werken bij RecruitNow

wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb hiervoor gewerkt als developer bij Visma software. Een grote internationale softwareontwikkelaar die zich voornamelijk met de Fintech bezighoudt. In een klein team werkte ik aan een on-premise pakket (dus geen website) genaamd AccountView. Samen met een andere collega zat ik aan de online kant van het pakket, waarbij we koppelingen realiseerden voor services zoals KvK, PostNL en de bank. Bij Visma ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met webdevelopment en continuous delivery (op ieder moment nieuwe features/fixes kunnen uitrollen naar productie). Dat was in het begin even wennen, want ik ben namelijk afgestudeerd als game developer. Het heeft veel overeenkomsten met reguliere development, maar is toch net even iets anders.

wat heeft jou doen beslissen om hier te komen werken?

Bij het solliciteren kreeg ik meteen al een goede indruk/vibe bij RecruitNow. Dat werd nog eens bevestigd toen ik maand vóór mijn eerste werkdag al bij het kerstevent mocht zijn. Dat gaf mij de indruk dat RecruitNow ook een leuk bedrijf wil zijn voor haar werknemers.

werk je veel met andere disciplines samen? Zo ja, met welke disciplines en op welke manier?

Front-end ontwikkeling:
Ik was van plan om meer over front-end te gaan leren in deze baan. Maar tot nu toe moet ik eerlijk toegeven dat ik het eigenlijk wel leuk vind om samen te werken met front-enders, en dat ik dan bij de back-end blijf. Je krijgt dan meer werkverdeling en probeert rekening te houden met hetgeen een front-ender nodig heeft om zijn werk ook goed te kunnen doen. Dat is iets wat ik voorheen nog niet gedaan heb, maar wel een leuke extra uitdaging is.
 
Product owner planning:
Ook de manier waarop de product owner tijdens backlog groomings nieuwe features aankondigt voor ontwikkeling is nieuw voor mij. Nieuwe grote features schetsen weliswaar een ruw beeld, maar ze roepen vaak ook veel vragen op. Dit zijn meestal vragen die je pas tijdens het programmeren echt goed duidelijk krijgt. Het is leuk om bij deze sessies betrokken te worden, omdat jouw input (mits acceptabel) wordt meegenomen in het uiteindelijke ontwerp.

wat maakt werken bij RecruitNow zo leuk?

Leuke hippe producten, veel moderne technieken, korte sprints, korte lijnen naar klanten, het enthousiasme ligt heel hoog bij iedereen en dat werkt aanstekelijk. Fijne collega’s; collega’s zijn betrokken met je als persoon en niet per se alleen als collega (dit zowel in mijn team als erbuiten) en dat maakt het voor mij alleen maar leuker om onderdeel van RecruitNow te zijn.

de grootste periode dat je bij RecruitNow werkt, werk je noodgedwongen vanuit huis door het coronavirus. Hoe bevalt dat?

Je zou kunnen stellen dat je bijna geen betere baan kan hebben dan een baan als developer. Lekker thuis in korte broek met de muziek op de speakers en geen reistijd. Mijn kat Whiskey vindt de extra aandacht fantastisch en ligt het grootste deel van de dag naast me. Toch mis ik het kantoorwerken heel erg. De focus/motivatie is op kantoor gewoon meer aanwezig. Daarnaast mis ik het geroezemoes van mijn directe collega’s, je krijgt minder mee van wat mensen om je heen aan doen zijn. En de lekkere lunch...
 
Toch mag ik eigenlijk niet te veel klagen. Mijn vriendin werkt in de thuiszorg (neurologische ondersteuning) en dan hoor ik vanuit de woonkamer wel schrijnende verhalen. Als ik die dan hoor, dan vallen mijn klachten over thuiswerken toch echt wel in het niet.  

Geschreven door:

Denise Spaan
Denise Spaan

Content marketeer
RecruitNow


Toon alleen:

nieuws blogs events