onze aanpakkers: front-end developer Timo

onze aanpakkers: front-end developer Timo

paspoort

Naam: Timo Brundel
Functie: front-end developer
Team: development
 
Werkt sinds 6 november 2006 bij RecruitNow
Leuk weetje over Timo: Hij is een fervent vakantieganger. Last stop? Madagascar 🌍

front-end developer

je bent dus Front-end developer bij RecruitNow. Wat doe je dan precies?

Vanuit design & content wordt er met een klant nagedacht over hoe de website eruit moet zien en welke functionaliteiten deze website moet hebben. Als Front-end developer zorg ik dat dit design werkelijkheid wordt als website. Hierbij moet ik rekening houden dat de klant zelf de content kan aanpassen. En dat ze zelf dus ook content kunnen plaatsen op plekken die ik niet verwacht. Daar moeten we tijdens het bouwen dus ook al rekening mee houden.
 
Naast mijn rol als front-end developer geef ik ook trainingen en on-site consultancy aan klanten over onze CMS-systemen Clixmaster en Kentico.

waar haal jij de meeste voldoening uit?

Eigenlijk haal ik mijn voldoening uit twee punten. Als eerste uit het oplossen van technisch moeilijke vraagstukken. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een carrousel die nogal vaag in elkaar zit. Het is heel gaaf om dit dan toch weer werkend te krijgen. En dat ik samen met Jacqueline en Nick designs tot leven kan brengen. Toch wel tof als je dan achteraf kan zeggen: ‘dat heb ik toch weer geflikt’.
 
Daarnaast haal ik er ook veel voldoening uit als een klant blij en tevreden is met onze oplossingen en dit ook laat merken. Als ik bijvoorbeeld een training geef of bij de klant langsga voor consultancy dan merk ik dat ze écht iets hebben aan mijn (praktische) tips en uitleg. Dat maakt hen blij, maar mij ook.

zijn er ook wel eens werkzaamheden waar je tegenop ziet of wat je minder leuk vindt om te doen?

Zeker, ik denk dat iedereen dat heeft. Ik vind het minder leuk om recht toe recht aan zaken te doen. Voor een website hebben we een standaardproduct en als een klant hiervoor kiest, is het alleen een kwestie van opzetten. Dit is puur kleurtjes en content aanpassen. Minder leuk en uitdagend, maar natuurlijk doe ik dat met net zoveel inzet als alle andere projecten.

op welk project (een top 3 mag ook) waar je aan hebt meegewerkt, ben jij het meest trots?

Eigenlijk ben ik trots op alle premiumwebsites waaraan ik heb meegebouwd. Maar als ik drie projecten uit moet kiezen van de afgelopen 13 jaar dan zijn dat toch wel Staat van Ons Water, Ons water en Luba. De overeenkomst? We klaarden de klus echt als één (multidisciplinair) team. Alles liep eigenlijk gewoon heel gestroomlijnd, we wisten wat we aan elkaar hadden en werkten gestructureerd.
 
Ondanks dat Staat van Ons Water en Ons water al wat oudere projecten zijn (van mei 2016), waren ze allebei wel heel uitdagend. Ons water en Staat van Ons water zijn beide samenwerkingsverbanden tussen onder andere Rijkswaterstaat, waterschappen en gemeentes. De websites worden om de zoveel jaar vernieuwd dus de sites die wij destijds gebouwd hebben, staan nu helaas niet meer online. Maar beide websites hadden onwijs veel infographics, animaties en ik heb er zelfs een aantal eastereggs op kunnen verstoppen. Daarnaast werkten we met nieuwe technieken, wat het voor mij ook weer heel uitdagend maakte.

grootste blunder die je hier hebt gemaakt?

Zo’n grote blunder* als dat ik ooit bij de AH heb gemaakt, heb ik hier gelukkig nog niet gemaakt. Maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk. 😉 Ik weet wel dat ik in mijn begintijd hier, voldoening haalde uit snelheid in plaats van uit kwaliteit. Ik wilde dus zo snel mogelijk mijn projecten opleveren. Maar je raadt het al: ‘natuurlijk met veel te veel bugs!’. Dit leerde mij dat het goed is om de tijd te nemen om alles goed te controleren voordat je het oplevert bij je projectteam of de klant.
 
* Tijdens het vullen van de diepvries hadden we deze uitgezet om ijskoude handen te voorkomen. Ik had alleen één detail over het hoofd gezien; ik was daarna vergeten om de vriezers weer aan te zetten. En daar kwamen we natuurlijk pas achter op het moment dat er een flinke plas water bij de vriezers lag. 

werken bij RecruitNow

wat heb je hiervoor gedaan?

Als ontwikkelaar gewerkt bij XCESS Expertise center, Telder en Sogetti. Bij Sogetti heb ik trouwens niet zo heel lang gewerkt. Tijdens de introductieweek merkte ik namelijk al dat het toch niet zo goed bij mij paste dan gedacht (en het was ook best ver rijden). En dat heeft ervoor gezorgd dat ik op zo’n gekke datum als 6 november ben begonnen bij RecruitNow (toen nog Modern Media).

Wat heeft jou doen beslissen om hier te komen werken?

Het was toen nog Modern Media en het team was klein. Het leek me een gave uitdaging om bij een klein team te werken waarin iedereen flexibel moet zijn. Ik zou mij allereerst gaan focussen op het implementeren van websites en mijn takenpakket daarna uitbreiden door ook trainingen te gaan geven en consultancy te doen. Techniek begrijpelijk maken voor ‘de leek’: dat was een uitdaging die ik graag aan wilde gaan. Daarnaast was de afstand tot thuis ook erg prettig. Ik woon namelijk 3,6 km bij mijn werk vandaan.

werk je veel met andere disciplines samen? Zo ja, met welke disciplines en op welke manier?

Natuurlijk veel met Design. Zij bedenken in overleg wat we voor de klant gaan bouwen. Daarnaast soms met BE als er maatwerk in de website gebouwd moet worden of ik help content met het vullen van de website als ze technisch ergens niet uitkomen. Verder sporadisch met Online marketing als er zaken doorgemeten moeten worden waar technische zaken voor gedaan moeten worden.

wat maakt werken bij RecruitNow zo leuk?

De collega’s zijn allemaal heel gezellig! Onderling doen we veel met elkaar. Zo gaan we vaak met een vast groepje naar de bios en hebben we natuurlijk onze jaarlijkse personeelsuitjes die altijd heel gezellig zijn.

Geschreven door:

Denise Spaan
Denise Spaan

Content marketeer
RecruitNow


Toon alleen:

nieuws blogs events