onze aanpakkers: content marketeer Denise

onze aanpakkers: content marketeer Denise

paspoort

Naam: Denise Spaan
Functie: content marketeer
Team: creatie

Werkt sinds 20 november 2017 bij RecruitNow
Leuk weetje over Denise: Ze heeft twee konijnen die het leuk vinden om tijdens het thuiswerken haar videocalls te verstoren [lees: graven en knagen aan het hok] 🐰

content marketeer

je bent dus content marketeer bij RecruitNow. Wat doe je dan precies?

Alles wat met geschreven content te maken heeft. Voor klanten, maar ook voor RecruitNow zelf. Ik schrijf en herschrijf vacatureteksten. Zodat ze onderscheidend worden én aansluiten bij de doelgroep. En ik geef daarin ook trainingen aan klanten. Verder schrijf ik samen met Naomi en Deborah de content voor onze eigen website en de social media.

Ik adviseer klanten over de content op hun werken-bij- of recruitmentsite. Welke pagina’s en onderwerpen een must zijn, waar gebruiken we video’s en waar tekst. Wat zijn de doelen van de website en hoe halen we die? Zulke dingen. Dit bespreken we tijdens een interactieve recruitmentsitestrategiesessie met de klant. Alle uitkomsten verwerk ik dan in een sitemap voor Design en Front-end. Maar het helpt mij (of de klant) ook bij het schrijven van de teksten en het inrichten van de website.

Samen met mijn team bedenk en creëer ik ook doelgroep- en awarenesscampagnes. Daar is online marketing en front-end ook bij betrokken. We bedenken een creatief concept en tijdens een ‘sprintdag’ werk ik dan de teksten voor de campagnepagina uit, vacatureteksten en advertentieteksten. Als alle visuals, video’s en teksten klaar zijn, richt ik als laatste stap de campagnepagina in. Campagnes waaraan ik onder andere heb meegewerkt: Consolid die voor AH Online bezorgers werft, Randstad die voor ABN digital detectives zoekt, jijalsbeveiliger.nl en kiesjouwroute.nl.

welk onderdeel van je werkzaamheden vind je het leukst en waar haal jij de meeste voldoening uit?

Het leukste onderdeel van mijn werkzaamheden vind ik de samenwerking met de verschillende disciplines. Want in mijn eentje, kan ik geen eindproduct opleveren. We hebben elkaar nodig en helpen elkaar dan ook waar kan. De meeste voldoening haal ik toch wel uit het schrijven van teksten voor klanten. En dan vooral de teksten voor werken-bij-sites en campagnepagina’s die wij ontwikkelen. Het inrichten van websites vind ik ook erg leuk om te doen.

zijn er ook wel eens werkzaamheden waar je tegenop ziet of wat je minder leuk vindt om te doen?

Tegenop zien is een groot woord. Maar omdat ik de afgelopen 2,5 jaar al zoveel vacatures voor klantenservicemedewerkers heb geschreven, is het soms best lastig om daar nog een nieuwe insteek voor te bedenken. Wat dan helpt, is even brainstormen met collega’s of juist in te gaan op de cultuur en usp’s van een bedrijf. Die is overal anders. Vaak lukt het dan alsnog om een doelgroepgerichte vacature met onderscheidend intro te schrijven.

op welk project (een top 3 mag ook) waar je aan hebt meegewerkt, ben jij het meest trots?

Op nummer 1 staat toch wel de nieuwe website van HOBIJ. Hier heb ik van begin tot eind aan meegewerkt. Van recruitmentsitestrategiesessie tot het schrijven van alle teksten en het inrichten van de website. Tijdens dit project heb ik niet alleen veel samengewerkt met collega’s van Creatie, Front-end, Back-end en CSM, maar ook met de klant.

Daarnaast ben ik ook heel trots op de vacatureteksttrainingen die ik heb gegeven aan Manpower, Attract en Metafoor Onderwijs. En op het spreken tijdens events. Vooral omdat ik spreken voor een groep in het begin best eng vond. Maar oefening baart kunst. Want de zenuwen vooraf worden elke keer een beetje minder en het gaat me steeds makkelijker af. En daar ben ik dan ook best trots op.

grootste blunder die je hier hebt gemaakt?

Ik denk dat ik mijn grootste blunder ondertussen verdrongen heb óf hij moet nog komen, want ik kan er zo 1-2-3 niet één bedenken…

werken bij RecruitNow

wat heb je hiervoor gedaan?

Na mijn communicatieopleiding aan Windesheim ben ik eerst een halfjaar gaan reizen door Afrika, met twee studiegenoten. Weer terug in Nederland kon ik als communicatiemedewerker aan de slag bij mijn afstudeerbedrijf: online-people en people@places. Naast de online communicatie voor deze bedrijven, ondersteunde ik het management en werkte ik als gastvrouw (coördinator) voor people@places. Het zou eigenlijk tijdelijk zijn, maar uiteindelijk heb ik er bijna 3 jaar gewerkt.

wat heeft jou doen beslissen om hier te komen werken?

Er was niet voldoende werk om fulltime bezig te zijn met communicatie. Daardoor kreeg ik er veel andere taken bij. Hier heb ik veel van geleerd, maar ik haalde er niet echt voldoening uit. Ik wilde graag meer met mijn opleiding doen. Via mijn vorige werkgever ben ik in contact gekomen met RecruitNow (toen nog Minescape). Ik had geluk, want ze waren net op zoek naar een tekstschrijver/content marketeer. Ik mocht solliciteren en uiteindelijk ben ik november 2017 begonnen 😊
 
Wat mij vooral erg aansprak, was dat je veel samenwerkt met verschillende disciplines en dat je van elkaar kunt leren. Dat was bij mijn vorige werk niet zo. Daar was ik de enige op het gebied van communicatie en de rest was actief in een heel ander vakgebied.

werk je veel met andere disciplines samen? Zo ja, met welke disciplines en op welke manier?

Uit mijn andere antwoorden kan je denk ik al wel lezen dat ik veel met andere disciplines samenwerk. Met online marketing tijdens campagnes: we bekijken de resultaten en bespreken ook wat we kunnen optimaliseren om de campagne nóg beter te maken. Ook werk ik veel samen met Timo, Jacqueline en Nick, onze front-end developers, als ik even niet weet hoe ik iets moet inrichten binnen het CMS of als ik een gekke foutmelding krijg.

wat maakt werken bij RecruitNow zo leuk?

Collega’s staan dan toch op nummer 1! En heel snel daarna volgen de toffe projecten waar ik aan heb meegewerkt en het feit dat ik mijzelf hier heel erg heb kunnen ontwikkelen. Zowel persoonlijk als vakinhoudelijk. Ik moet wel zeggen dat ik mijn collega’s op dit moment heel erg mis, nu we vanuit huis moeten werken. Gelukkig hebben we dagelijks wel een aantal videocalls, waardoor ik mij niet helemaal ‘lonely on the planet’ voel.

Geschreven door:

Naomi den Hollander
Naomi den Hollander

Videospecialist
RecruitNow


Toon alleen:

nieuws blogs events