bedrijven laten in feestmaand december kansen liggen

bedrijven laten in feestmaand december kansen liggen

December staat bekend als een maand met weinig actie op de arbeidsmarkt, vooral vanuit de sollicitanten. Campagnebudgetten worden vaak om die reden teruggeschroefd en op social media wordt minder gepost. Meer dan de helft van de sollicitanten (57%) geeft aan in januari pas hun zoektocht naar een nieuwe baan weer actief op te pakken.

Dit terwijl er uit Amerikaans onderzoek (Forbes, 2018) blijkt dat er 9% meer vacatures zijn en december juist dé maand is voor een carrièreswitch. Dit komt mede dankzij de vele netwerkmogelijkheden als kerst- en nieuwjaarborrels. En het feit dat mensen weer gaan nadenken over hun goede voornemens: ‘Hoe was afgelopen jaar, ben ik blij met hoe mijn leven er nu uitziet of ben ik toe aan verandering?’
 
Deze tegenstrijdigheden waren voor RecruitNow genoeg reden om op onderzoek uit te gaan. Benieuwd naar de resultaten en of het zin heeft om in december geld te investeren in jouw (vacature)campagnes?

Bekijk de onderzoeksresultaten

*het onderzoek is uitgevoerd onder 426 ondervraagden in de periode 27-11-2018 tot en met 30-11-2018. De ondervraagden bevinden zich in de categorie Nederlandse beroepsbevolking tussen 18 en 65 jaar. Het onderzoek is verspreid via Panelclix onder respondenten die niet verbonden zijn met/aan RecruitNow.

Geschreven door:

Denise Spaan
Denise Spaan

Content marketeer
RecruitNow


Toon alleen:

nieuws blogs events