zó gebruik je het employer brand in jouw vacatures

zó gebruik je het employer brand in jouw vacatures

De recruitmentsite is het nummer één middel voor employer branding. En als het goed is vinden we daar: vacatureteksten. Misschien zijn het er veel, of maar een paar. Wat ze sowieso bijna altijd zijn is een eerste kennismaking met jouw organisatie. De eerste indruk van de baan én het bedrijf. Een betere plek om je employer brand te laten shinen is er eigenlijk niet. Toch blijkt het voor veel organisaties lastig te zijn hun eigen sausje over de vacatureteksten heen te gieten. En komen ze (te) snel uit bij een standaard opbouw en zakelijke formulering. In dit artikel vertellen we je graag hoe dat anders kan. 

tussenkopjes

Niet alleen voor de leesbaarheid zijn tussenkopjes súper belangrijk. Maar ze zijn ook een mooie plek om je employer brand naar voren te laten komen. Zit humor in je employer brand en hoeft het niet zo stijfjes? Dan kan je ze gebruiken voor een dikke knipoog. Ben je nogal zakelijk ingesteld, dan houd je het bij de klassieke kopjes zoals functieomschrijving, functie-eisen of arbeidsvoorwaarden.

Bandenspecialist Profile vraagt bijvoorbeeld: 'heb jij het juiste profiel?'. Wat uiteraard een woordspeling is tussen functieprofiel en bandenprofiel. Coolblue houdt de webshop in gedachten en gebruikt liever 'jouw specificaties'. Zij hebben het ook niet over de arbeidsvoorwaarden, maar over 'standaard meegeleverd'. Opereer je nogal lokaal en ben je daar trots op? Dan zou je ook kunnen kiezen voor kopjes met een vertaling in lokaal dialect. 

cultuur

Als je employer brand ergens om draait, dan is het wel om de cultuur. Dat gaat verder dan het blokje tekst 'over ons' waarin je met je kernwaarden mag strooien. Wat voor cultuur is er in het bedrijf? Wanneer je een non-profit bent, benoem je bij de arbeidsvoorwaarden al snel de maatschappelijke relevantie en dat de baan zo belangrijk is. Een organisatie die heel commercieel is, benoemt waarschijnlijk eerst het salaris, de bonusstructuur en de extra's. Maar ook de mentaliteit in de organisatie speelt een rol. Zo communiceerde deze Peugeot vestiging bij de functie-eisen dat je een 6.00 tot 21.00 mentaliteit moet hebben, om dat nog eens te onderstrepen bij de arbeidsvoorwaarden: '.. een sim-kaart om te allen tijden bereikbaar te zijn'. 

gewoon, overal

Als het goed is, is al je communicatie doorspekt van jouw employer brand. Het zit in de woordkeuze, hoe je de lezer aanspreekt (u of je), hoeveel je vertelt en op welke plaatsen. Onderstaande vacature is ludiek, maar het laat je wel zien hoeveel er mogelijk is als je je creativiteit de vrije gang laat. En als jouw organisatie nou niet zo creatief is? Precies: dan doe je dat dus niet. Want het moet natuurlijk wel bij je employer brand passen...

Meer weten?

Heb je moeite om je employer brand te verwerken in jouw vacatures. Of vind je het sowieso lastig om goede vacatureteksten te schrijven? Neem dan gerust contact met ons op. We hebben de expertise in huis om je te adviseren, we geven trainingen vacatureteksten schrijven én we (her)schrijven héél veel vacatureteksten voor allerlei klanten. 

contact

Geschreven door:

Deborah Hempenius
Deborah Hempenius

Content marketeer
RecruitNow


Toon alleen:

nieuws blogs events