top vijf decemberbanen

top vijf decemberbanen

De decembermaand is gezellig, druk en anders dan andere maanden. Sinterklaas en de kerstman staan voor de deur. We moeten cadeautjes kopen, kerstetentjes organiseren. Iedereen is druk. En dat zorgt bij organisaties ook voor zweet op het voorhoofd. Want: extra bestellingen, nieuwe opdrachten en medewerkers die vaak extra dagen opnemen rond de feestdagen. Resultaat: ze komen in december vaak een heleboel handjes tekort.

Terwijl die handjes in december juist zo hard nodig zijn. Want voor sommige winkels is december juist de belangrijkste (omzet)maand van het jaar. Houd rekening met een drukte die drie tot vijf keer zo groot is dan normaal. Dat kan voor chaos zorgen. Maar niet als je op tijd begint met het treffen van voorbereidingen om die  drukste periode van het jaar door te komen. Eén daarvan is het op tijd inschalen van extra mankracht. De pepernoten liggen in september al in de supermarkt. Dus wat dat betreft kan je er niet vroeg genoeg bij zijn! Maar waar is de hulp het hardst nodig? Wij hebben een top 5 van de schaarste beroepen in december:

#1 klantenservicemedewerker

In november en december komt er veel mail en telefoonverkeer binnen. Om alle vragen, problemen en klachten snel te behandelen zijn er extra helpdeskmedewerkers nodig. Denk bijvoorbeeld aan de drukte bij de Nederlandse Loterij. Al die mensen die nog snel een eindejaarslot halen. Daar vragen over hebben en hopen de grootste prijzenpot van Nederland te winnen. Of wat dacht je van al die mensen die wisselen van zorgverzekeraar of energiemaatschappij. Als klantenservice medewerker sta je al die klanten vriendelijk, maar snel te woord.

#2 postbezorger en -sorteerder

Dat we in het algemeen minder brieven en kaarten vesturen is geen nieuws. Maar tijdens de feestdagen lijken we daar ineens heel anders over te denken. Want in die periode is de offline post nog steeds inmens populair. En dat begint vaak al bij Black Friday. Vanaf dan krijgen postbezorgers het weer super druk om alle speelgoedboeken, reclamefolders en kerst- en valentijnskaarten op tijd door de brievenbus te gooien. Werk dat in de schoolvakanties ook prima door studenten gedaan kan worden. Mits je ze nu vast warmmaakt voor het bezorgen van de post natuurlijk.

#3 magazijnmedewerker

Naast alle kerstkaarten die bezorgd moeten worden, bestellen mensen ook massaal online hun cadeaus, kleding en andere pakketten. Die bestellingen belanden natuurlijk niet zomaar op je deurmat. Daar gaat veel werk aan vooraf: bijvullen van de voorraad, orderpicken, inpakken en het inladen van de pakketten.  Werk dat in het magazijn gebeurt. En daarom hebben veel logistieke bedrijven vanaf eind oktober al extra personeel nodig om de verzendtijd van alle pakketten zo kort mogelijk te houden. En wat dacht je van al die kerstpakketten en relatiegeschenken die voor de kerst de deur uitmoeten.

#4 bezorger

Aanvullend op nummer 2 uit deze lijst, zijn de chauffeurs en bezorgers. Waar de postbezorgers het bij de brievenbuspost houden, is het aan hen de taak om de (iets) grotere pakketten te bezorgen. Het liefst voor 22:00 uur besteld, de volgende dag in huis. En na Black Friday of vlak voor pakjesavond is dat soms best een uitdaging. Nu zijn chauffeurs sowieso al schaars, maar tijdens de feestdagen al helemaal. 

#5 Sint en Piet

Nog zo'n veelgevraagde baan tijdens de decembermaand. Met een piek op 5 december. Hulp sinterklaas of (kleur mag je zelf invullen) piet. En het leuke aan deze baan: na 6 december kan je lekker driekwart jaar vakantie vieren in Spanje.

Natuurlijk zijn dit niet de enige beroepen die hard nodig zijn tijdens de decembermaand. Wat dacht je van kerstboomversierders, pepernotenbakkers of verkoopmedewerkers. Vaak maar nodig voor een korte periode. Betekent niet dat je ook kort van tevoren moet beginnen met het werven van dit personeel. Onze tip: begin op tijd met het zoeken van personeel voor de drukke wintermaanden. Schrijf een kanjer van een vacaturetekst of zet een creatieve wervingscampagne in om ook de latente kandidaat aan te spreken. Hulp bij nodig? Bel ons via 06 30 18 88 12 of mail naar rene.hut@recruitnow.nl. Of stuur ons een bericht via ons contactformulier.

Geschreven door:

Daniëlle van de Vliert

Stagiair Marketing
RecruitNow


Toon alleen:

nieuws blogs events