RecruitNow opent in één dag 50 nieuwe kantoren

RecruitNow opent in één dag 50 nieuwe kantoren

Thuiswerken tijdens het coronavirus. Voor veel bedrijven een flinke uitdaging. Want hoe ga je nu gesprekken voeren? Contracten tussen de opdrachtgever en kandidaat ondertekenen of inloggen in de systemen waarmee je werkt? Toch biedt thuiswerken ook kansen. Namelijk een snellere adoptie van remote werken, waardoor je in de toekomst nog flexibeler kunt zijn. Zo zijn er bij RecruitNow in één klap 50 nieuwe kantoren geopend, verspreid over heel Nederland. Waarmee de bereikbaarheid voor onze klanten optimaal blijft.

We beseffen dat wij de luxe hebben om te kiezen, wat veel bedrijven vaak niet kunnen. Als online recruitmentspecialist zijn al onze processen, producten en systemen namelijk online. Thuiswerken begint dan ook met een veilige VPN-verbinding inschakelen en we kunnen aan de slag met de rest van de systemen.

De kennis die wij hebben over online werken, delen we graag met jou door middel van vijf tips. Zodat de stap om remote te gaan werken ook voor jou een stuk makkelijker wordt. Misschien in een iets andere vorm dan je gewend bent, maar wel zo veilig voor de gezondheid van je collega’s, de kandidaten en opdrachtgevers die je aan elkaar matcht én jezelf. Laten we elkaar helpen om er zo samen beter uit te komen.

# Let’s meet digital

De eerste stap die wij als RecruitNow hebben gezet: alle (fysieke) meetings verplaatsen naar de digitale omgeving. Voor ons een kleine stap, waardoor productdemo’s en andere meetings gewoon door kunnen gaan. Maar we begrijpen ook dat deze kleine stap voor ons een heel grote stap kan zijn voor onze klanten en prospects. Daarom willen we jullie ook zoveel mogelijk helpen bij de digitalisering van je recruitmentproces. Dat is wat we altijd doen, maar in deze tijd al helemaal. 

Heb je er al eens aan gedacht dat onderstaande ook gewoon vanuit huis kan?

💡 Kennismaken. Via Microsoft Teams, Join.me, GoToMeeting of WhatsApp kan je heel makkelijk videobellen met je ingeschreven kandidaten. Je leert elkaar beter kennen, kunt vragen meteen beantwoorden en weet meteen wie je voorstelt aan je opdrachtgever.
 
💡 Processen uitleggen. Krijgt een kandidaat de inschrijving niet rond of wil je aan een potentiële klant jullie dienstverlening uitleggen? Geef je uitleg digitaal. Er zijn genoeg tools, zoals Microsoft Teams, waarbij jij jouw computerscherm kunt delen met iemand anders. Op die manier kan je de ander stap voor stap uitleggen én laten zien hoe iets werkt. Of met een leuke (geanimeerde) infographic die elke moment van de dag beschikbaar is via je website of social media.
 
💡 Vacatures plaatsen, promoten en vervullen. We leven in een tijdperk waarin online héél veel kan. Dus gelukkig zit je niet meer aan je vestiging gebonden om vacatures te verspreiden en te vervullen. Kandidaten kunnen ook online reageren. En om jouw vacatures bij hen extra onder de aandacht te brengen, kan je ze uiteraard ook online promoten op jobboards, social media en je eigen recruitmentsite. Zo target je heel specifiek wie jouw vacatures wel of niet te zien moeten krijgen. Wordt de respons ook een stuk kwalitatiever van.
 
💡 Contracten onderteken. Closed the deal. Met een handdruk en een handtekening is het contract rond. Maar wacht even… Handen schudden mag niet meer en fysieke meetings worden ook zoveel mogelijk afgeraden. Gelukkig kan de deal nog steeds doorgaan nu contracten ook digitaal ondertekend kunnen worden. Met tools zoals DocuSigns zet jij een (rechtsgeldige) digitale handtekening onder de werkgevers- en werknemersovereenkomsten. Komt een opdrachtgever of flexkracht er niet uit, dan kan je het hen natuurlijk weer digitaal uitleggen.
 
💡 Vergaderen. De komende weken even niet meer samen in één vergaderruimte, maar online. Zo beginnen en eindigen de diverse teams binnen RecruitNow de dag met elkaar met een videocall via Teams. Daarin wordt besproken wie wat gaat doen, of we nog hulp nodig hebben van elkaar en of we aan het einde van de dag ook alle to-do’s hebben kunnen afvinken. Daarnaast bellen woensdag 18 maart – voor het eerst in de RecruitNow-geschiedenis – 50 collega’s in via Teams voor onze maandmeeting. Dankzij deze tools blijven we van elkaar op de hoogte en zien we tenminste nog wat andere mensen dan alleen onze partner en kids. Zónder dat we elkaar in real life hoeven te ontmoeten.

Wij helpen jou online verder

Bijvoorbeeld met RecruitNow | Cockpit. Ons recruitmentsysteem (voor middelgrote en grote uitzendbureaus) zorgt ervoor dat jij 100% mobiel je werk als intercedent kunt voortzetten. De hele applicatie is 24/7 bereikbaar via je desktop, tablet én mobiel. Zo kan jij ook vanuit huis kandidaten blijven matchen, vacatures publiceren en communiceren met je klanten, prospects en kandidaten. Cockpit zorgt er namelijk voor dat de diverse communicatiemiddelen, zoals WhatsApp, sms en e-mail samenkomen in één applicatie en volgens de AVG-richtlijnen worden verwerkt. Daarnaast kunnen kandidaten heel makkelijk in hun eigen omgeving hun profiel aanvullen. Zo worden ze automatisch gematcht aan vacatures die aansluiten bij hun competenties en vaardigheden.

Hulp nodig?

We kunnen het ons best voorstellen dat het lastig is om al je processen ineens te digitaliseren. Want ondanks dat je jouw flexkrachten, collega’s, prospects, en opdrachtgevers niet meer persoonlijk kunt ontmoeten, wil je wel persoonlijk én bereikbaar blijven voor hen. Met tools als RecruitNow | Cockpit en Microsoft Teams kan jij in elke situatie en op elke plek jouw werk blijven doen. En met iedereen in contact blijven. Zo blijf je bereikbaar én persoonlijk.
 
Kijk je er tegenop om processen, werkzaamheden of systemen te digitaliseren? Dan helpen wij je graag verder. Wij zijn het namelijk gewend om online te werken en te denken. En we willen het jou tijdens én na deze pandemie dan ook zo makkelijk mogelijk maken om vanuit huis de beste matches te blijven maken. Daarom staan al onze medewerkers voor jou klaar. Per mail, telefonisch, via Microsoft Teams, de supportdesk en over een poosje hopelijk ook weer face-to-face.
 
Al onze klanten kunnen bij vragen of uitdagingen per mail, telefonisch of via de supportdesk contact opnemen met hun vaste contactpersoon. Nog geen klant van RecruitNow? Neem dan contact op met René Hut door een mail te sturen naar rene.hut@recruitnow.nl of bel ons via 06 30 18 88 12. Heb je liever dat wij jou bellen of mailen? Laat via onderstaande knop je gegevens achter. 
 

Ik ga akkoord met het privacy statement.

Geschreven door:

Denise Spaan
Denise Spaan

Content marketeer
RecruitNow


gerelateerde artikelen

Toon alleen:

nieuws blogs events