onze aanpakkers: videospecialist Naomi

onze aanpakkers: videospecialist Naomi

paspoort

Naam: Naomi den Hollander
Functie: Videospecialist
 
Werkt sinds maart 2018 bij RecruitNow
Werkte hiervoor bij YoungCapital als content creator

videospecialist

je bent dus videospecialist bij RecruitNow. Wat doe je dan precies?

Video’s maken voor de recruitmentbranche. En dat gaat verder dan een werken-bij-bedrijfsvideo, waarin je een paar mensen ziet praten, de werkomgeving toont en medewerkers in actie ziet. Natuurlijk maken we die ook, maar we doen veel meer dan dat, zoals vacaturevideo’s over een bepaald beroep. Of recruitervideo’s die zorgen voor een persoonlijkere uitstraling op de vacaturepagina. En het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Een storyboard, script en draaidag op locatie zijn écht niet altijd nodig. Ik werk ook met stock- of bestaand materiaal om bijvoorbeeld snel en efficiënt videoadvertenties voor social media te creëren.

werk je veel met andere disciplines samen? Zo ja, met welke disciplines en op welke manier?

Dat vind ik een van de mooie dingen van mijn werk. Ik kan veel alleen doen, maar dat hoeft hier niet. Ik kan echt op mijn collega’s rekenen. Ik vraag de art director om een frisse blik op mijn storyboard. Een visual designer of hij een grafisch element voor mij wil maken. En voor een spellingscontrole loop ik langs bij een content marketeer.  Ook als ze het druk hebben, maken ze tijd. En dat is echt een fijne manier van samenwerken.

waarom en hoe zouden werkgevers video in moeten zetten tijdens het recruitmentproces?

Goeie vraag. En nu kan ik je met allemaal cijfers om de oren slaan over hoe video meer conversies oplevert. Of hoe een beeld meer zegt dan 1000 woorden en daardoor bezoekers van je site langer blijven hangen, maar dat ga ik niet doen.
 
Toen in de jaren twintig de geluidsfilm opkwam, waren veel ‘stomme’ filmmakers huiverig en afkerend van de nieuwe techniek. Zij vonden de geluidsfilm een trend, een fase die iedereen snel zat zou zijn. Nou, we weten allemaal hoe dat is afgelopen. En zo werkt dat ook voor video in de recruitmentbranche. Een paar koplopers omarmen video compleet, maar veel bedrijven zien video nog als iets nieuws, dat alleen veel kost en te weinig oplevert. Terwijl je door video te gebruiken meegaat met de tijd, laat zien dat je durft te vernieuwen en bovendien de taal van jonge generaties spreekt.

kan video bijdragen aan een betere Candidate Journey?

Absoluut. Het is een mooie manier om iets van je bedrijf te laten zien. Heb je een werken-bij-video op je site staan, dan kun je de kandidaat een eerste indruk geven van hoe het pand eruitziet, wie de collega’s zijn, hoe de sfeer is, wat de dresscode is. Zaken die je misschien niet zo snel in een vacaturetekst zet, kun je wel ‘vertellen’ via beeld. Maar ook een videosollicitatie kan bijdragen aan een betere Candidate Journey. Toen ik ging solliciteren bij YoungCapital is het eerste gesprek via Skype gegaan. Dat bespaarde mij flink veel reistijd en een treinkaartje. Als videosolliciteren een manier is om kandidaten tegemoet te komen, dan werk je aan een betere Candidate Journey.

moet je altijd een videospecialist inschakelen voor de video’s op je website en social kanalen? Of is een video die gemaakt is met je smartphone ook goed genoeg?

Als videospecialist zou ik hier natuurlijk ‘ja’ op moeten zeggen. Maar soms is een video met je smartphone goed genoeg, bijvoorbeeld voor een bedrijfsvlog. Bij een vlog gaat het om de inhoud, wat je vertelt en laat zien. Hoe dat er dan uitziet is iets minder belangrijk. En met de camera’s die tegenwoordig in smartphones zitten, kan dat er alsnog professioneel uitzien.

werken bij RecruitNow

waarom heb je ervoor gekozen om de overstap van YoungCapital naar RecruitNow te maken?

Naast het feit dat ik van 2 uur reistijd naar 45 minuten reistijd ben gegaan, kon ik bij RecruitNow doen wat ik echt wilde doen. Ik werkte als content creator bij YoungCapital en dat vond ik heel leuk. Maar het bleef bij teksten schrijven. Toen ik 14 was begon ik met het maken van video’s. Dat heb ik in mijn vrije tijd en tijdens mijn opleiding verder ontwikkeld. En nu wilde ik er ook echt mijn werk van maken. Dat kon bij RecruitNow. 

waarom vind je het zo leuk om te werken bij RecruitNow?

De mensen. Als je 40 uur per week op kantoor zit, dan is het zó belangrijk dat de sfeer in een bedrijf goed is. En bij RecruitNow is dat absoluut het geval. We hebben onwijs veel lol samen, maar ook als het tegenzit zijn we er voor elkaar. En dat vind ik echt superchill. 

Geschreven door:

Denise Spaan
Denise Spaan

Content Marketeer


Gerelateerde artikelen

Toon alleen:

nieuws blogs events